• De ontwikkeltassen zorgen voor interactie tussen ouder en kind.
• De ontwikkeltassen zorgen voor interactie tussen ouder en kind. Foto: Aangeleverd

Kibeo’s ontwikkeltassen: een extra steuntje in de rug voor peuters in Vijfheerenlanden

Algemeen

LEERBROEK • Binnen de christelijk reformatorische peutergroep van Kibeo in de gemeente Vijfheerenlanden wordt er met gerichte activiteiten gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen. Met de unieke, door Kibeo ontworpen, ontwikkeltassen kunnen kinderen die meer uitdaging of een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, ook thuis aan de slag met diverse spellen en opdrachten.

Op de Kibeo-vestiging in Leerbroek is een set ontwikkeltassen aanwezig. Er zijn zes verschillende ontwikkeltassen, gebaseerd op verschillende ontwikkelgebieden. Als tijdens de activiteiten op de peutergroep blijkt (of als er een indicatie is van de jeugdgezondheidszorg) dat een kind een extra steuntje in de rug kan gebruiken of meer uitdaging nodig heeft, dan kan hij of zij een ontwikkeltas lenen om ook thuis aan de slag te gaan.

Interactie
De ontwikkeltassen zorgen zo ook voor leuke interactie tussen ouder en kind. Er zijn zes verschillende ontwikkeltassen, ieder passend bij een specifiek ontwikkelthema.

Kibeo betrek graag de ouders bij de ontwikkeling van het kind, als een goede voorbereiding op de basisschool. De betrokkenheid van een ouder speelt een belangrijke rol in het gebruik van de ontwikkeltassen. Samen met het kind werken aan verschillende opdrachten en spellen is niet alleen gezellig, maar heeft ook een positieve invloed op het leerproces van een kind. 

Leuk om mee te nemen
Zo kunnen peuters ook thuis op een laagdrempelige, speelse manier werken aan hun ontwikkeling. Lone Dannijs, afdeling Pedagogiek, Kibeo: “Kinderen vinden het erg leuk om de tas mee naar huis te nemen. Voor ouders is het fijn om zo direct betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun kind.“