• De geslaagde kinderen.
• De geslaagde kinderen. Foto: Aangeleverd

16 kinderen slagen voor viscursus van LHV De Snoek

Algemeen

LEERDAM • De afgelopen maand maart is er door de jeugdcommissie van LHV De Snoek een cursus gehouden over het vissen met de vaste hengel voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Verdeeld over vier avonden werd er onder andere geleerd om lusjes te knopen, haken aan de lijn te zetten, de dobber uit te peilen, visvoer te maken, gevangen vis te onthaken.

Ook was er aandacht voor het milieu, met name over het opruimen van je eigen (en ook andermans) afval rond de plek waar je hebt gevist en het loodvrij vissen. Lood is namelijk niet goed voor het milieu en zal in de toekomst worden vervangen door het natuurvriendelijker materiaal tin. Er nam een groep van 16 enthousiaste kinderen deel aan de cursus die werd gegeven door de vismeester en viscoach van de vereniging en werd afgesloten op 29 maart met een examen. 

Iedereen geslaagd
Alle deelnemers zijn geslaagd en kregen van de vereniging als beloning een hengel met vistuig, wat haakjes en een doosje met loodvervangers (tin). Op deze laatste avond, waar ook familie was uitgenodigd, waren er een aantal verlotingen met mooie prijzen. De cursus is uiteindelijk afgesloten met een praktijkavond langs het water van de Broekgraaf op 5 april.

De jeugdcommissie van LHV de Snoek organiseert voor haar jeugdleden op dinsdagavond 12 april aan de van Leyenburgstraat in Leerdam Noord de eerste competitiewedstrijd witvissen. Deelnemers tot 18 jaar kunnen zich opgeven bij de jeugdcommissie voor deze wedstrijd via de mail of telefonisch: jeugdlhvdesnoek1931@hotmail.com Telefoon: 0623861598 of 0610198248 Deelnemers. Denk bij wedstrijden om een leefnet!