Zege waterpolodames De Linge/PCG

leerdam • In het Leerdamse Berenschot mocht dames 1 op de late zaterdag avond aantreden tegen VZV Njord dames 1 uit Veldhoven. Men boekte een zwaarbevochten zege.

De eerste periode verliep moeizaam bij de dames van de thuisploeg. Men stond al snel op een 0-1 achterstand en laat in de periode maakte men pas een doelpunt doordat Kimberly de Pater een mooie bal in de achterkant van het net bij de tegenstander wist te gooien, deze periode werd met een gelijke stand van 1-1 afgesloten. In de tweede periode kwamen de dames beter in de wedstrijd. Echter lukte het de dames in de aanval niet om hun kansen af te maken, waar de tegenstandsters uit Veldhoven dat wel deden.

Zo was het halverwege 2-4. Het eerste doelpunt van de derde periode viel pas na drie minuten vanuit een aanval van de tegenstanders. Na vier minuten wist Merel van der Veen de tegenstander te verrassen en werd het verschil weer teruggebracht tot twee doelpunten. De Leerdams/ Gorinchemse dames lieten het er verder niet bij zitten en vanuit een overtal situatie Kimberly de Pater haar tweede doelpunt kon scoren. In de laatste periode was de thuisspelende ploeg te sterk voor de tegenpartij. De dames speelden beter samen, wisten te scoren en door het goede keeperswerk van Lisa Schep bleven doelpunten van de tegenstandsters uit en werd een minuut voor het einde van de wedstrijd de gelijkmakende 7-7 gemaakt.

De dames kregen nog een strafworp mee die door Kimberly de Pater werd benut. Met nog een halve minuut te spelen speelde VZV Njord alles of niets. Lisa Schep wist de laatste kans echter te stoppen en zo trok men aan het langste eind.