Thuisoverwinning VIKO tegen MIA

vianen • Het was duidelijk dat VIKO van de wedstrijd in Amersfoort geleerd had. Ze waren van meet af aan scherp en lieten MIA niet uitlopen. Resultaat: 20-17.

De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen probeerden het gevaar bij elkaar uit te schakelen. Dit leek aanvankelijk te lukken, Jeffrey Vlietstra werd scherp verdedigd en kwam in de eerste helft niet tot scoren. VIKO wist ook de angel bij MIA uit het spel te halen, waardoor er in de rust een 6-6 stand op het scorebord te zien was.

In de tweede helft lukte het VIKO vaker de vrije man of vrouw te vinden en heel langzaam liep de ploeg uit Vianen weg van MIA. Een positief aspect van de wedstrijd was dat bijna alle spelers van VIKO wisten te scoren, dat zorgde voor meer gevaar en maakte het voor MIA lastig om de verdediging dicht te houden. Met nog 5 minuten te spelen, was de wedstrijd voor beide ploegen gespeeld en stond er een ruime voorsprong voor VIKO op het scorebord, 19-15. Mia gaf zich gewonnen en VIKO kon de laatste minuten rustig uitspelen. Het werd geen moment spannend meer en stond er na het laatste fluitsignaal een 20-17 eindstand.