Winst volleyballers WHV

sliedrecht • Afgelopen vrijdag waren de Asperense volleyballers te gast in Sliedrecht waar men met 1-3 wist te winnen. Daarmee draait de ploeg mee in het bovenste deel van de ranglijst.

WHV kwam wat stroef uit de startblokken. Wellicht was het even wennen aan de ruimte in de grote sporthal of moest de knop nog even worden omgezet op de vrijdagavond. Feit was dat de ploeg pas vanaf de tweede set goed bij de les was. Vanaf dat moment begon de motor soepel te draaien. Zeker op de strakke floatservice van spelverdeler Niels Reder had Sliedrecht Sport niet echt een passend antwoord. Daarnaast lag de passing vanaf dat moment goed genoeg om voldoende variatie in het aanvalsspel te brengen. Hierdoor had de Asperense ploeg weinig moeite om tot scoren te komen. Ook verdedigend stond het prima.
Blokkerend wist WHV het hun tegenstander al aardig lastig te maken. Daarnaast was het achterveld alert op ballen die toch langs de blokkering heen kwamen. En zo werd met 13-25 en 16-25 de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. En hoewel in de laatste set de voet iets van het gaspedaal ging kwamen de Asperense mannen niet meer in problemen. En dus kon de ploeg huiswaarts keren met een 1-3 overwinning in de tas. Voor komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Move4U op het programma. Om 16:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal.