donderdag 31 maart

‘Een brug te veel in 3D’
11:00 - 17:00, Vianen, Stedelijk Museum. Laatste dag van presentatie "Een brug te veel in 3D - Onttakeling Lekbrug gezien met de stereofotocamera" in het Stedelijk Museum Vianen. De realistische 3D-foto's van het spektakel van de ontmanteling en verwijdering van de oude boogbrug over de Lek worden getoond op een grote 3D-monitor en middels een 3D-kijkkast met stereodia's. Een gelegenheid om nog eens in levensechte beelden te zien hoe dit immense karwei werd uitgevoerd, zeker voor iedereen die destijds niet in staat was dat spektakel vanaf de kant te beleven. Door de meerwaarde geven dergelijke foto's-met-diepte bezoekers het gevoel ter plaatse aanwezig te zijn.

vrijdag 1 april

Mamacafé koffie-inloop
10:00, Leerdam. Deze vrijdag is er weer een koffie-inloop bij het Mamacafé. Ouders/opvoeders zijn welkom in de Noorderberg (Bergstraat 90) in Leerdam voor een kopje koffie of thee. Er is speelgoed aanwezig dus de kindjes kunnen heerlijk spelen.

zaterdag 2 april

Grote rommelmarkt Herwijnen
09:00, Herwijnen, Achterweg 57. De rommelmarktcommissie van de Hervormde Gemeente Herwijnen houdt zaterdag 2 april een grote rommelmarkt, op het terrein van de familie Van Arendonk, Achterweg 57. De rommelmarkt duurt van 9.00 tot 13.00 uur. Er is van alles te koop. Van tafels, stoelen, banken, computers, lampen, kasten en speelgoed, tot elektrische apparaten, boeken, cd’s, curiosa, servies, rieten manden, glaswerk, aardewerk, fietsen, spelletjes en nog veel meer. Ook draait het rad van avontuur. Er zijn ook poffertjes, fruit, broodjes hamburger, snacks, koffie en fris. Ook de Kringloop-kas op het terrein is geopend, op dezelfde tijden als de markt. De opbrengst is voor onderhoud van de kerk.

Boemarktloods
09:00, Meerkerk, Energieweg 3. De Boelmarkt loods aan de Energieweg 3, loods M&N, in Meerkerk is zaterdag 2 april weer geopend van 09.00 tot 11.30 uur. Er is ook weer gelegenheid om een kopje koffie te drinken en gezellig bij te praten.

Repair Café Vianen
09:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof. Er worden veel dingen weggegooid, ook dingen waar bijna niets mis mee is of die na een eenvoudige reparatie weer bruikbaar zijn. Het Repair Café Vianen maakt het mogelijk om kapotte spullen een tweede leven te geven. Beter voor de portemonnee, maar vooral beter voor het milieu! Het Repair Café is op zaterdag 2 april van 9.00 tot 12.00 uur. De reparaties zijn gratis. Het is weer mogelijk om onder het genot van een kopje koffie of thee bij ons te wachten tot de reparatie klaar is. Locatie: Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6b Vianen. Voor meer informatie over Repair Cafés zie www.repaircafe.nl Contact via repaircafevianen@gmail.com of door bellen naar Elly van Stiphout 06-13636414.

Kids workshop fantasie en spel
10:30, Vianen, Lekpport. Workshop spel en beweging voor kinderen en hun ouders in de spannende oude gevangenis de Lekpoort van Vianen. Leer vliegen op de vleugels van je fantasie, creativiteit en eigen wijsheid! Ontdek de wereld van fantasie en spel in een levendige reis dwars door de tijd naar de nieuwe wereld van de toekomst! Laat je inspireren door kleurrijke beelden, uitdagende spelopdrachten, verrassende kostuums en attributen uit mijn gouden tool-box van 1000+1 mogelijkheden vol dans, toneel, klank, kleur en lichtspel! Regenboogkunst! Deze workshop is een initiatief van een bewoners van de zomerdijk en wordt uitgevoerd onder leiding van Ute Kaiser van ‘ enJOYcreation ‘ (W)onderneming voor dans, toneel en coaching in talentontwikkeling en natuurlijke creativiteit voor kinderen van 8 tot 88. Meld je aan voor een uurtje fantasie en beweging. Maak zelf een regenboog. Vlieg in een lichtraket naar de toekomst. Land in een reuzen regenboog-parachute in een regenboogland. Zaterdagochtend 2 April 2022 in de Lekpoort van Vianen, Buitenstad 1. 10.30 – 12.00 uur. Ouders en begeleiders ook welkom. Koffie gratis. 12.00 uur slotmoment presentatie/spelmoment met de volwassenen erbij. Kosten 5 euro per deelnemer; (gezin)korting mogelijk. Aanmelding en info: Liz – 0647228547; elizabeth.faherty@talk21.com.

Open Podium Lekpoort
15:00, Vianen, Podium Vianen Lekpoort. Zaterdag 2 april is er van 15.00 uur tot 18.00 uur een 'petit' open podium voor akostische zang/vocale kunsten en instrumentale muziek in de Lekpoort. locatie Voorstraat 2 in Vianen. Het gitaartkwarter 'Cuerdas' opent om 15:00 uur de middag onder leiding van Adriaan Dropsie. Cuerdas bestaat uit Niek Voorveld, Vera Easker, Julie van Weszen en Yobbe Kool. Ze spelen onder andere een voor hun ensemble prachtige Milonga. Ovet overige repertoire bestaat uit Spaans-georiënteerde stukken.

Gitaarkwartet Muziekschool
15:00, Vianen, Lekpoort. Gitaarkwartet ‘Cuerdas’ van Muziekschool Vijfheerenlanden is op zaterdag 2 april om 15.00 uur de openingsact bij Podium Vianen Lekpoort, onder leiding van Adriaan Dropsie.‘Cuerdas’ bestaat uit Niek Voorneveld op gitaar, Vera Rasker op gitaar, Julie van Wezel op gitaar en octaafgitaar en Yonne Kool op gitaar en gitaarbas. Ze spelen een voor hun ensemble geschreven prachtige Milonga. Daarna Spaans georiënteerde stukken. Adriaan Dropsie vertolkt daarna ”April in Paris”. Petit open Podium Vianen Lekpoort (akoestische vocale kunst en instrumentale muziek), wordt voortgezet met zang van solisten o.l.v. pianist Paul de Boer. Vrij entree, vrije in/uitloop. Optreden is aan de Voorstraat 2 in Vianen.

Cabaretvoorstelling Arie Vuyk
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Arie Vuyk speelt op zaterdag 2 april vanaf 20.30 uur ‘Hamsteren!’ in Stadspodium GO in Leerdam. Hamsteren maakt schaarste. En schaarste creëert verlangen naar meer, nog meer. Arie slaat dan ook veel meer dan normaal gedachten & observaties & indrukken op. Hij hamstert grappen. Neem een duik in de luchtige hersenpan van een eeuwige buitenstaander en ontdek een wirwar van conferences, typetjes, liedjes en veel rode draden. Hij gaat aan de slag met hoogsensitiviteit, een botte Rotterdammer, optreden in New York, en tussendoor legt hij het heelal onder de microscoop. Of erbovenop, dat kan ook. Sommige mensen zeggen meteen wat in ze opkomt. Anderen denken eerst na. Arie Vuyk is anders want hij denkt hardop, zodat de bezoeker een avond dubbel ligt van het lachen. Voor meer informatie en kaarten: www.go-leerdam.nl.

Goud van Oud band Move It
20:30, Leerdam. West-End. Zaterdag 2 april een live optreden en wel van Goud van Oud band “Move it” in het verenigingsgebouw West-end in Leerdam. Ondanks alle corona toestanden zijn ze stug door blijven werken aan hun repertoire en kunnen ze nu lekker los gaan voor publiek! Heerlijk toch om op zaterdagavond heerlijke “Gouwe Ouwe” nummers te beluisteren (dansen mag ook) van o.a. Beatles, Stones, Cliff, Elvis, Doors, Beegees etc. En ook de Nederbeat wordt niet vergeten, Golden Earring, Motions, Outsiders, Q65, etc. Ze komen allemaal voorbij. Move It bestaat uit Geert de Lange, Teus Aanen, Ton Poldervaart en Frans van Ooijen. Aanvang 20.30 uur. Entree 5 euro.

dinsdag 5 april

Soosmiddag voor 50-plussers
14:00, Meerkerk, De Pukkel. In de Pukkel aan de Blommendaal 4a in Meerkerk wordt iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur een soosmiddag gehouden. De koffie staat klaar en er kunnen spelletjes worden gedaan. Met uitzondering van de zomermaanden worden er eenmaal per maand jokeren, klaverjassen, eten en bingo gehouden. Voor meer informatie: 06-38365690.

Open Middag met spreker
14:15, Lexmond, Lux Mundi. In Lux Mundi vindt een open middag plaats op dinsdag 5 april om 14.15 uur. Spreker is Jan Bark die een presentatie verzorgt over boodschappen doen in de vorige eeuw met als titel: In de winkel van Sinkel. Vanaf 14.15 uur is iedereen welkom aan de Zuidernes 45.

woensdag 6 april

Lezing over oorlogsgraven
20.00, Lexmond, Historium. Over een maand herdenken we de slachtoffers van het oorlogsgeweld. In de aanloop naar die gebeurtenis verzorgt de Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop (VHLHB) op woensdag 6 april een lezing over het werk van .de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. Spreker is Peter Raadgever, voorlichter van de stichting. Ook Hei- en Boeicop kent een oorlogsbegraafplaats. Daar liggen zes militairen begraven. Rondom deze graven wordt jaarlijks op 4 mei een uitgebreide herdenking gehouden. Raadgever verhaalt ook over het militair ereveld Grebbeberg bij Rhenen, de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. De lezing begint om 20.00 uur in het Historium aan de Kortenhoevenseweg 28 in Lexmond.Info via https://vhlhb.nl

vrijdag 8 april

Paaswake Kerkplein Grote Kerk
14:00 - 19:00, Leerdam, kerkplein Grote Kerk. Het verlichte kruis, bekend van The Passion op televisie, zal op vrijdag 8 april op het Kerkplein in Leerdam staan van 14.00 uur tot 19.00 uur. Het kerkplein wordt tijdens deze paaswake het ‘Plein van de Hoop’. Bezoekers kunnen teksten over hoop op het kruis plakken en er kunnen kaarsen gebrand worden. De kerk is open en men is welkom voor onder andere een gesprek.

Voorstelling Rob Favier
20:00, Leerdam, Bethelkerk. Vanaf 20.00 uur is er in de Bethelkerk een voorstelling te zien van zanger en theoloog Rob Favier. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via: www.zingenindekerk.nl/passion40daagse. De opbrengst van de verkoop van de tickets gaat naar ‘Kerk in Actie’, een jongerenproject in Libanon.

zaterdag 9 april

Kinderkledingbeurs
10:00, Vianen, 4 Dance Studio's. In de 4 Dance Studio's aan de Stuartweg 25 in Vianen wordt op zaterdag 9 april weer een kinderkledingbeurs gehouden, ditmaal zonder speelgoed. Mensen die willen verkopen kunnen via beurs4dance@gmail.com een verkoopnummer aanvragen. De beurs is van 10.00 tot 13.00 uur.

Gorcums Symfonieorkest
11:00 - 14:00, Gorinchem, De Bazuin. Het Gorcums Symfonieorkest verzorgt op zaterdag 9 april het familieconcert Pinokkio in De Bazuin aan de Dalemwal 15d in Gorinchem. Er zijn twee voorstellingen: om 11.00 uur en om 14.00 uur. Het thema van het concert is Pinokkio. Mirjam Wolters heeft de tekst geschreven en zal deze voordragen. Actrice Meike van Deelen speelt de hoofdrol. Het verhaal wordt ondersteund door het orkest onder leiding van Michiel van Vliet, met muziek van Liadow en Bartòk. Kaarten kosten 5 euro per persoon. Deze kunnen gereserveerd worden via info@gorcumssymfonieorkest.nl. Graag vermelden of de reservering voor 11.00 uur of 14.00 uur is.