Opbrengst collecte voor Amnesty

vijfheerenlanden • De nationale collecte van Amnesty International, die van 14 tot 19 maart is gehouden, heeft in Vianen, Lexmond, Hagestein en Hoef en Haag 3200 euro opgebracht. Het geld komt ten goede aan onderzoek naar mensenrechtenschendingen, zoals marteling, politieke moorden en ‘verdwijningen’, en steun aan slachtoffers van schendingen wereldwijd. 


Oud leerlingen St. Aloysius reünie

VIANEN • Op zaterdag 23 april zal een jaarklas oud-leerlingen (1958-1964) van de St. Aloysius school aan de Achterstraat, nu Egbertusschool, in Vianen hun vierde reünie houden in de Ponthoeve in Vianen. Deze leerlingen verlieten in 1964 de lagere school om hun verdere schoolbestaan voort te zetten op de toen bestaande opleidingen zoals LTS, Huishoudschool, Mulo A/B, MMS, HBS A/B of Atheneum. Na 25 jaar is in 1998 op initiatief van oud-leerling Lenie Boswijk Appelhof de eerste reünie georganiseerd. De tweede en derde reünie zijn respectievelijk gehouden in 2002 en 2011. 


Meerkerk Schaakt

MEERKERK • Meerkerk Schaakt en de Plus Supermarkt organiseren op zaterdag 9 april het vierde Meerkerk Schaakt Open. De wedstrijden worden gespeeld in Dorpshuis De Linde aan de Lindenstraat 1 in Meerkerk. De zaal gaat open om 13.00 uur en de start is om 14.00 uur. 

Aanmelden kan vanaf 13.30 uur. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 5 euro. Aanmelden kan door een appje te sturen naar 06-12203126 of door te mailen naar meerkerkschaakt@gmail.com. Het is belangrijk om daarbij naam, club, rating en leeftijd te vermelden. Aanmelden graag voor 8 april. Deelnemers worden in gedeeld op speelsterkte in een zeskamp. Er zijn vijf rondes van 10 minuten.