Kansloze nederlaag HSSC'61

houten • HSSC’61 heeft op bezoek bij Houten een kansloze nederlaag geleden. In Houten werd het 4-0. Na zeven minuten kreeg de thuisploeg al een strafschop, die werd benut. Vervolgens breidde men de voorsprong nog voor rust uit tot 3-0. Eerst door een rebound na een schot op de lat, daarna middels aan aanval door het centrum. Na rust hield HSSC het wat compacter, maar kon men de 4-0 niet voorkomen. Trainer Marcel van Steenis zag dat zijn ploeg een lastige middag had gehad: “We komen natuurlijk ook al snel achter. We hebben in het vervolg ook weinig weten te creëren. Wij moeten de komende weken weer punten gaan pakken tegen DVSU en Voorwaarts."

Zuur gelijkspel SV Meerkerk

lekkerkerk • Onder de rook van Rotterdam wist SV Meerkerk niet te winnen. In de 95e minuut kwam de ploeg van trainer Rob Jacobs nog langszij door de late 2-2. “We gaven - bijna - niks weg en hadden misschien wel 80% balbezit. Mijn ploeg speelde weer ouderwets dominant en ik heb dan ook hoge cijfers aan mijn spelers kunnen uitdelen. Voor de korte termijn is deze uitslag wel zuur en doet even pijn”, aldus SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek, die keeper Ruben Vijlbrief met een hamstringblessure kort na rust moest wisselen. Met twee rake penalty’s van de trapvaste Mechiel van Zessen, waarvan eentje zo’n kwartier voor tijd, leek de zege in de knip te zitten. En zeker toen Dietmer Mesker de kans op 3-1 oog in oog met de uitblinkende Lekkerkerkse keeper niet verzilverde.

Roel de Kruijk goud waard voor Ameide

ameide • Ameide boekte een broodnodige overwinning op Alblasserdam, dat met 3-1 werd verslagen. Grote man bij de thuisploeg was Roel de Kruijk, die verantwoordelijk was voor de totale productie. “Super lekker deze zege. We waren niet helemaal compleet en op voorhand was ik niet zo zeker van een goed resultaat. Maar we lieten de bal aan Alblasserdam en dat pakte goed uit”, zag Ameide-trainer Jan Verveer tot zijn grote tevredenheid. ”Zes minuten voor tijd werd het door de aansluittreffer nog even spannend, maar gelukkig maakte Roel zijn derde goal. Dit geeft vertrouwen, ook omdat er keihard is gewerkt.”

Knappe zege Leerdam Sport'55

leerdam • Leerdam Sport’55 heeft een knappe zege geboekt op Herovina. In eigen huis werd het 6-3. De doelpunten vielen al vroeg. Na een minuut kwamen de Leerdammers namelijk al op voorsprong via Desmond Main. Een kwartier later zorgde Joseph Charway voor de 2-0, waarna het vlak voor rust 2-1 werd. Herovina kwam weer helemaal terug in de wedstrijd toen het na 67 minuten 2-2 werd, maar hierna schakelde de thuisploeg weer een tandje bij. Charway (2x) en Main zorgden ervoor dat hun ploeg uitliep naar 5-2. Nadat Herovina nog wat terug deed, was het slotakkoord weer voor Charway die zijn vierde van de middag maakte.