• Asperen-trainer Jeffrey Kleijn.
• Asperen-trainer Jeffrey Kleijn. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Asperen blijft bovenin meedoen door dik verdiende zege op ASH

hellouw • Asperen blijft in de vierde klasse E volop om de prijzen meedoen. In Hellouw werd ASH zaterdag met 1-4 ruim geklopt. Twee fouten van de jonge ASH-keeper Sven Reurink hielpen Asperen in het zadel. Pas na de Asperense goals van Michiel den Hartog, Gerard Breider (twee keer) en Ruben Boet redde Thijmen Noordam voor de thuisclub met 1-4 de eer.

Voor bijna tweehonderd toeschouwers begon Asperen veel beter dan ASH aan de partij. Gerard Breider verzuimde om van een vroege fout van ASH-routinier Hidde van Wageningen te profiteren. Uit een zuivere voorzet van Michiel den Hartog vanaf links kopte Hessel Breider voor de gasten voorlangs. Halfweg de eerste helft kreeg Asperen de zo belangrijke openingsgoal in de schoot geworpen. Bij een verre stuiterbal van Michiel den Hartog verkeek ASH-keeper Sven Reurink zich compleet op het effect van het harde grasveld. De verre bal van Michiel den Hartog stuiterde pardoes voorbij een verbouwereerde keeper in het doel: 0-1.

Direct na de thee bewees Dennis Rooijackers hoe belangrijk de puike kwaliteit van een keeper voor een ploeg is. Uit een corner van Thijmen Noordam vanaf rechts kopte Arnoud van Arendonk goed in, maar Asperens goalie Dennis Rooijackers tikte de bal knap over de lat heen. Anderhalve minuut later ging zijn tien jaar jongere ASH-collega Sven Reurink aan de overzijde bij een onschuldige Hellouwse terugspeelbal gruwelijk in de fout. Topscorer Gerard Breider profiteerde voor Asperen in de 50e minuut dankbaar: 0-2.

Na een Asperense actie via Ruben Boet en Tareq Ibrahim stond de paal nog een doelpunt van Asperen in de weg en miste de jonge Lucas van Dortmont de simpele rebound ook nog. Maar in de 57e minuut zorgde Gerard Breider dankzij zijn tweede doelpunt toch voor 0-3. Via hem, Hessel Breider, Maikel Groenenberg en Pieter Marten Hoekstra bleef Asperen in deze fase offensief levensgevaarlijk.

Twintig minuten na rust kreeg ASH toch de gelegenheid wat terug te doen. Toine van Hattem vloerde Marijn Hak, maar de terechte penalty van ASH-aanvoerder Danny Bijl werd door keeper Dennis Rooijackers knap gekeerd. Dus bleef het ondanks diverse Hellouwse corners gewoon 0-3.Na een fout van de net ingevallen piepjonge Nathan van Zandwijk kon Asperen in de 72e minuut bij een snelle uitval zelfs tot 0-4 uitlopen via Ruben Boet. Thijmen Noordam redde voor ASH de eer.