• Ferry Meijdam scoorde tweemaal namens Heukelum.
• Ferry Meijdam scoorde tweemaal namens Heukelum. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Heukelum sterkste in kelderkraker

heukelum • Heukelum heeft de voor beide ploegen belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud met 3-0 gewonnen van Arkel. De thuisploeg benutte het lichte overwicht wat men had na rust en won terecht van het teleurstellende Arkel.

Weinig vertrouwen

Dat er twee ploegen op het veld stonden die niet overliepen van vertrouwen was duidelijk zou ook Arkel-trainer Leon Elands na afloop verklaren: “Wij zitten natuurlijk niet in onze beste fase en dat geldt voor hun denk ik ook. We missen het vertrouwen en de vorm. Vorm is een ongrijpbaar iets en kan er ook ineens weer zijn als er een aantal dingen lukken. De eerste helft was echter erg rommelig van beide kanten.”

Dat klopte. Grote hoogtepunten vielen er in het eerste bedrijf eigenlijk nauwelijks te noteren. De beste mogelijkheden waren voor Heukelum. Ricardo Papilaja, die liet zien een absolute meerwaarde te zijn voor de thuisploeg, stuurde Benjamin diep middels een vrije trap. Meijdam schoot vervolgens voorlangs.

Diezelfde Meijdam kreeg nog een andere mogelijkheid uit een goed uitgespeelde aanval. Max Schaaij gaf van achteruit een diepe bal op Tim Schwebke. Die laatste trok de bal terug op de inlopende Meijdam, maar zijn schot werd met de voeten gekeerd door Arkel-keeper Jari van Baalen.

Wilfried Prigge was namens de thuisploeg ook nog dicht bij de openingstreffer, maar hij kwam een teenlengte tekort om een vrije trap van Sil van Putten tot doelpunt te promoveren. Arkel wist hier in de eerste helft geen enkel moment van dreiging tegenover te stellen. De ploeg viel vooral op door vaak en hard in woord en gebaar op scheidsrechterlijke beslissingen te reageren.

Tweemaal Ferry Meijdam

Na de pauze bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde. Beide ploegen leden veel balverlies en het eerste kwartier waren er geen kansen. Tot minuut 60. Ferry Meijdam werd weggestoken door Chris van Bruggen en schoot in eerste instantie nog tegen doelman Van Baalen aan. Poging twee was echter alsnog raak.

De Heukelum-spits mocht drie minuten later nogmaals juichen toen hij een dieptepass van broer Benjamin langs Van Baalen sleepte en vervolgens niet eens meer hoefde te schieten om de bal in het doel te zien rollen.

Hiermee leek het duel gespeeld, maar dat was niet helemaal het geval. Wanneer Arkel-aanvaller Corné van Horik het vizier namelijk op scherp had gehad, had het nog zomaar spannend kunnen worden. Drie goede mogelijkheden waren echter niet aan hem besteed. Eenmaal schoot hij hoog over, een andere keer voorlangs en eenmaal bracht Heukelum-keeper Yoerik van ’t Pad fantastisch redding op een kopbal van dichtbij. Van ’t Pad redde ook nog goed op een inzet van Jesse Hoogewoning.

Rode kaart

Kort voor tijd mocht Arkel met 10 man verder toen Robert Scheurwater binnen tien seconden twee keer geel kreeg vanwege commentaar op de leiding. Hierna maakte Benjamin Meijdam het Heukelum-feest nog compleet door de 3-0 aan te tekenen na goed doorzetten van invaller Brennan Bieri.

Een uiterst belangrijke zege voor Heukelum, nadat de ploeg midweeks ook al won van EBOH. “Ik zeg al een aantal weken dat we niet minder zijn dan de tegenstander, maar we moeten natuurlijk ook een keer winnen”, zei Heukelum-trainer Jerome Ceton na afloop. “We hebben de afgelopen weken wel eens beter gespeeld dan vandaag, maar daar smaakt de zege nu niet minder om."

"Het is ook lekker voor Ferry Meijdam dat hij het net nu twee keer weet te vinden. Die jongen leeft van doelpunten en dat is ook gewoon een kwaliteit van hem. Dat kwam er de laatste weken alleen telkens niet uit. Misschien geeft dit net dat beetje extra vertrouwen wat ons de komende weken nog gaat helpen.