Afscheidscolumn Arie Donker

In de laatste vergadering van de raad van Vijfheerenlanden was er één minuut beschikbaar voor een dankwoord van Arie Donker over twintig jaar gemeentepolitiek Dat is wat weinig, vandaar deze column in Het Kontakt.

"In de afgelopen veertig jaar hebben we eerst twintig jaar in de schaduwfractie gezeten van zowel de gemeente Nieuwland als de samengestelde gemeente Zederik.

U, als kiezers, bedankt voor de steun die we de afgelopen jaren hebben gehad. Binnen Zederik kunnen we terugzien op 12 jaar raadswerk en ruim 4,5 jaar wethouderschap. Dat zijn mooie jaren geweest.

Helaas was een herindeling niet te voorkomen. De SGP heeft altijd de voorkeur gehad om richting de Waard te gaan en binnen de provincie Zuid-Holland te blijven, maar voor het laatste besloot de regering anders.

Er zijn er die menen dat ik na het wethouderschap een baantje bij de provincie Utrecht heb gekregen maar dat is niet waar. Wat ik nu doe is commissie werk. In de afgelopen 3 jaar heb ik een bedrijfje opgestart om te zorgen dat ik zo kort mogelijk wachtgeld zou ontvangen. Dat is gelukt.

Ik wil ook de medewerkers van de gemeente Zederik bedanken waar ik mee samengewerkt heb.

Het jaar 2015 stond in het teken van de transitie van de zorg en als verantwoordelijk wethouder hebben we dit gedaan met jullie (Marjon, Dianne, Odette, Petra, Griffier Floor en het secretariaat), het sociaal team voor de uitvoering buiten en het personeel van de WMO van Giessenlanden, Leerdam en Zederik.

Het waren mooie jaren, er is hard gewerkt en dankzij de raad van Zederik hebben we iets moois neer kunnen zetten. De collegiale steun van de burgemeesters en wethouders was goed.

De afgelopen 3,5 jaar hebben we ons in mogen zetten voor de gemeente Vijfheerenlanden. Dat is anders, maar niet minder belangrijk. De griffie bedankt voor hun ondersteuning.

Naast alle mensen een woord van dank aan God, die mij de gezondheid en de kracht heeft gegeven.

Ik hoop dat het u als kiezers en medewerkers goed gaat. U/jij Gods zegen."

Arie Donker