• Mike Verwolf opent verswinkel Fleur de Courgette in Leerdam.
• Mike Verwolf opent verswinkel Fleur de Courgette in Leerdam. Foto: Aangeleverd

Nieuw in Leerdam: Fleur de Courgette

leerdam • “Schat, ik word groenteboer in Leerdam” Op het moment dat Mike Verwolf thuis komt met dit nieuws weet vriendin Fleur even niet wat ze moet zeggen. “Hoe bedoel je groenteboer? Je hebt momenteel een onwijs goede job, waarvoor je lang hebt moeten studeren. Ben je gek?”

Toch besluit Mike om door te zetten en dus opent op 31 maart verswinkel Fleur de Courgette haar deuren aan de Westwal 18 in Leerdam. Hier, in het pand waar voorheen schoenenwinkel Zwarts zat, kan men terecht voor zowel verse groenten, fruit en heerlijke maaltijden als luxe borrelplankjes en geschenkpakketten. 

Knaller van een winkel

Samen met het team van Fleur de Courgette zet Mike een knaller van een verswinkel neer, waar menig ondernemer motivatie uit zou kunnen halen. “De traditionele groentewinkel heeft geen bestaansrecht meer, maar de behoefte naar vers eten groeit”, aldus Mike. 

“De oplossing: verkoop groenten en fruit en maak van deze verse producten maaltijden, belegde broodjes, pizza’s, poké bowl, tortilla’s, salades, borrelplankjes, geschenkpakketten en meer van dat soort dingen. Het gaat dus veel verder dan enkel de verkoop van aardbeien en meloenen."

Steeds ongezonder

Fleur de Courgette is ontstaan uit liefde en geboren uit passie. “In de winter van 2020 zag ik steeds meer mensen ongezonder worden en dat begreep ik ergens ook wel. Want wees nou eerlijk, waar vind je in de buurt nog een lekkere gezonde maaltijd?”

Mike maakte het zijn persoonlijke missie iedereen in zijn omgeving gezonden maaltijden en kwaliteit groenten en fruit aan te bieden. Zijn vriendin Fleur heeft hem hierin bijzonder geïnspireerd. Daarom heeft hij de verswinkel naar haar vernoemd. 

Fleur de Courgette

De vrouwelijke bloem van een courgette heet: de Fleur de Courgette. en dus was de nieuwe naam geboren. Die naam is ook overal terug te vinden in de winkel. Als snack, in maaltijden verwerkt of op brood. Super leuk, voedzaam en extra bijzonder.

“Schat, als ik de winkel dan naar jou vernoem en ik verkoop ook heerlijk verse producten, waaronder noten en chocolade, vind je het dan wel goed?” “Je zei chocolade?” Aldus Fleur.