• Bloesemmaand.
• Bloesemmaand. Foto: Aangeleverd

Bloesemmaand ter vervanging van bloesemtocht

Algemeen

REGIO • Het bestuur van de stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft een creatief alternatief bedacht, omdat zij eerder dit jaar in een vroeg stadium moest besluiten om de Bloesemtocht op 23 april en de Bloesemrun op 22 april 2022 te annuleren. De stichting heeft de hele maand april uitgeroepen tot Nationale Rode Kruis Bloesemmaand. 

Unieke routes
Graag nodigt de stichting iedereen in Nederland uit om in april te komen genieten van de prachtige bloesem die dan volop bloeit in deze streek. En zijn er 6 (aangepaste) routes, variërend van 5 tot 40 kilometer, ter beschikking gesteld door het gebied waar anders jaarlijks het evenement georganiseerd wordt. Wandelaars kunnen vanaf 25 maart de routekaart als ook een GPX bestand gratis downloaden op de website www.rodekruisbloesemtocht.nl/bloesemmaand

Routes zijn goed bereikbaar vanaf de NS stations in Geldermalsen en Beesd. Hier, en ook op andere locaties langs de routes, is een papieren versie van de wandelkaart gratis te verkrijgen.

De fruitigste
Langs de routes zullen gedurende de hele maand april borden te vinden zijn met informatie over onder andere de diverse fruitsoorten, fruit & vorst en biodiversiteit. Via scanbare QR codes komt men op pagina’s van De Fruitigste, waar nog veel meer informatie te vinden is: www.de fruitigste.nl

Langs de routes zal een aantal telers zich speciaal voor de wandelaars open stellen voor bezoek. Op diverse plekken zijn er horecagelegenheden. Allen herkenbaar aan een Bloesemmaand banner.

Pin en goede doel
Uiteraard heeft de organisatie er ook voor gezorgd dat wandelaars die daar prijs op stellen, een unieke herinneringspin kunnen bestellen. En is er gelegenheid om extra te doneren ter ondersteuning van het Rode Kruis. Deze en alle andere informatie is te vinden op www.rodekruisbloesemtocht.nl/bloesemmaand.

De organisatie roept vooral ook kinderen en jeugd, ervaren en onervaren wandelaars op om de unieke sfeer van en de informatie over de Betuwe te komen proeven. Met deze zachte winter is het de verwachting dat mensen al vroeg in de maand april van de bloesem kunnen gaan genieten.