• De geslaagde cursisten.
• De geslaagde cursisten. Foto: Aangeleverd

Nieuwe lichting vrijwilligers voor Home-Start Vijfheerenlanden

Algemeen

VIJFHEERENLANDEN • Elf enthousiaste mensen hebben vorige week dinsdag de Home-Start cursus beëindigd. Zij kregen van Anouk Groenen, Adviseur Mens & Samenleving van Gemeente Molenlanden, hun certificaat uitgereikt. 

De nieuwe vrijwilligers staan klaar om hun aandacht, tijd en kennis te delen met gezinnen die een lastige periode doormaken. Zij doen dit wekelijks één dagdeel gedurende maximaal een jaar. Aanmelden kan al tijdens de zwangerschap, maar ook gedurende de jaren van opvoeden tot de jongste 18 jaar is. Door een luisterend oor, praktische steun en vriendschappelijk contact komen ouders in hun kracht en kunnen weer genieten van hun gezin. 

Home-Start wil voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot grotere problemen. De ondersteuning is gratis en de vraag van de ouders is leidend. De vrijwilligerskijken en denken mee of ontlasten ouders door de kinderen aandacht te geven. Ouders mogen zichzelf aanmelden of via een verwijzer, zoals een medewerker van het consultatiebureau, school, kinderopvang en huisartsen.

Ondersteuning aanvragen? Bel: 06-30565381 of mail naar: a.dekok@humanitas.nl