west betuwe • Wandelnet-directeur Ankie van Dijk speldde Rutger van Stappershoef, wethouder van West Betuwe, als nieuwe ambassadeur van het Betuwepad het geel-rode markeringsspeldje op.

Ze deed dit tijdens het regionale netwerkevent ‘Opening Toeristisch Seizoen' van Stichting Bureau Toerisme in de Tuinen van Appeltern. Met het ‘kersverse' Betuwepad door de provincie Gelderland is een nieuw Streekpad van circa 150 km toegevoegd aan het landelijk routenetwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's) en Streekpaden dat inmiddels meer dan 12.000 kilometer bestrijkt. "Het Betuwepad is prachtig en is een fantastische manier om deze streek te ontdekken, zowel voor gasten van buiten als ook voor inwoners van Gelderland", stelt Wandelnet-directeur Ankie van Dijk, "Wandelen is hartstikke populair en uit recent onderzoek van de Nationale Wandelmonitor blijkt Gelderland de populairste wandelprovincie van Nederland."
Het ‘kersverse' Betuwepad begint en eindigt bij het station in Tiel en is circa 150 kilometer lang. De wandelroute is op te splitsen in meerdere etappes. Bekijk de route op Betuwepad op www.wandelnet.nl/betuwepad.