woensdag 23 maart

Jaarvergadering VHLHB
19:30, Lexmond, Historium. De Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop (VHLHB) houdt op woensdag 23 maart haar jaarvergadering. Die begint om 19.30 uur in het vernieuwde Historium aan de Kortenhoevenseweg 28 in Lexmond. Op de agenda staan onder meer het jaarverslag van de secretaris en het financiële overzicht. Na de pauze is er om 20.30 uur voor leden en niet-leden een lezing over de beginselen van genealogie. Meer informatrie over de VHLHB op https://vhlhb.nl

Lezing over genealogie
De belangstelling voor de eigen familiegeschiedenis groeit. Wie waren mijn voorouders en waar kwamen ze vandaan? De Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop (VHLHB) speelt daar op in met een lezing op woensdag 23 maart over de beginselen van genealogie. Bestuurslid Rob van Putten vertelt wat genealogie is en hoe je de eerste stappen kunt zetten op zoek naar je familiegeschiedenis. Met deze lezing geeft hij tevens het startschot voor de heroprichting van de werkgroep geneaslogie. De lezing wordt gehouden in het Historium aan de Kortenhoevenseweg 28 in Lexmond en begint rond 20.30 uur. Niet leden betalen 2,50 euro. Voor belangstellenden is voorafgaand de algemene ledenvergadering van de VHLHB,die om 19.30 uur begint.

vrijdag 25 maart

Exile met Stones
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadsdpodium GO verzorgt Exile op vrijdag 25 maart vanaf 20.30 uur het muzikale programma Stone. Exile richt zich op de rauwe energie van The Rolling Stones van eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Vooral omdat het deze periode in de Rock ‘n roll geschiedenis was die de Stones onvergetelijk maakte! Exile (gevestigd in Rotterdam), werd opgericht in de zomer van 2019 en had een snelle start met optredens in heel Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België. Het is een groep professionele muzikanten die al jaren samenwerken en elkaar hebben leren kennen tijdens het samenwerken met Herman Brood, Gruppo Sportivo, Normaal en anderen. Deze keer besloot deze groep Rock ‘n roll verslaafden weer bij elkaar te komen, simpelweg vanwege hun liefde voor muziek van de Rolling Stones. Entree 15 euro, reserveren via www.go-leerdam.nl.

zaterdag 26 maart

Voorjaarsbazar Lekvogels
16:30, Lexmond. Zaterdag 26 maart na de voetbalwedstrijd Lekvogels-Peursum, 16.30 uur voorjaarbazaar. Vele mooie prijzen te winnen bij rad van avontuur.

Excelsior Vianen
20:00, Vianen, Theater Helsdingen. Harmonie orkest Excelsior geeft zaterdag 26 maart een Voorjaarsconcert in Theater Helsdingen, Westelijke Parallelweg 1 in Vianen. Zij spelen een zeer afwisselend programma met veel tempo wisselingen en bekende muziek. Zo kan men onder andere genieten van: A Disneyland Celebration, Tinkerbell, A Tribute to Joe Cocker en The Flying Doctors. Jong en oud gaan samen in dit harmonie orkest, dat onder leiding staat van dirigent René de Jong. De toegang is gratis, bij het verlaten van de zaal staat er een Euro Toeter voor een donatie.

Casey’s BigBand
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadsdpodium GO verzorgt Casey’s Bigband op zaterdag 26 maart een muzikaal optreden. Dit gebeurt met het al jarenlang bestaand orkest in de klassieke big band bezetting van : 5 saxen, 4 trombones, 4 trompetten en rhythem sectie bestaande uit piano, gitaar, bas en drums. De beroepsmusici, semi-professionals en gevorderde amateurs hebben hun sporen in de praktijk verdiend. De bigband staat onder leiding van Marc van den Bosch die het orkest weet te inspireren om tot het uiterste te gaan. Aanvang: 20.30 uur. Kaartverkoop via www.caseysbigband.nl.

zondag 27 maart

Fluitiste Eleonore Pameijer
14:00, Vianen, Helsdingen Sport en Cultuur. Op zondag 27 maart om 14.00 uur zal fluitiste Eleonore Pameijer een matineevoorstelling verzorgen in theater De Blauwe Zaal van Helsdingen Sport en Cultuur.Zij brengt een programma voor alle leeftijden, waarin Johann Sebastian Bach, de Tango’s van Astor Piazzolla ontmoet en de hofmuziek van de Franse Zonnekoning oog in oog komt te staan met de brutale klanken van jazzmusicus Misha Mengelberg. Naast een joods gebed dat overgaat in een meeslepende klezmer-dans, staat ook de dromerige muziek van Debussy op het programma. Eleonore bespeelt meerdere fluiten. Zie www.eleonorepameijer.com voor meer informatie. Een kaartje kosten € 12,50 en is te koop bij de receptie van Helsdingen Sport en Cultuur.

maandag 28 maart

Lezing Groei en Bloei
20:00, Gorinchem, De Heul. Op maandag 28 maart geeft Henny van der Wilt voor Groei en Bloei afdeling Gorinchem een lezing over de schoonheid van de lente. Henny is hovenier op kasteel Sypesteyn in Loosdrecht. Zij vertelt over de ontwikkeling van de natuur op het kasteel in de maanden januari tot en met mei. Het gaat over stinzenplanten, broedende bosuilen, het snoeien van oude stengels, bloeiende dotters, de bloesemtijd en de vele veranderingen in de maand mei. Informatie over het kasteel en de kasteeltuin: www.sypesteyn.nl. De lezing wordt gehouden in De Heul, Nieuwe Hoven 141 in Gorinchem en begint om 20.00 uur. Toegang 3 euro.

woensdag 30 maart

Workshop groendecoratie
19:30, Schoonrewoerd. Op woensdagavond 30 maart 19.30 uur en donderdagochtend 31 maart 10.00 uur houdt Hope en Serve een groenworkshop. Belangstellenden kunnen kiezen uit een voorjaarskrans €25,00 en een groendecoratie op een ijzeren frame €20,00. De workshop wordt gehouden in het Kerkelijk Centrum dorpsstraat 33 Schoonrewoerd. Opgeven tot en met donderdag 24 maart bij Marjan Meerkerk 06-30006058 of info@hopeandserve.nl. de opbrengst is bestemd voor hulpverlening in Roemenië.

donderdag 31 maart

Workshop groendecoratie
10:00, Schoonrewoerd, Kerkelijk Centrum. Op Woensdagavond 30 maart 19.30 uur en donderdagochtend 31 maart 10.00 uur houdt Hope en Serve een groenworkshop. Deelnemers kunnen kiezen uit een voorjaarskrans voor 25 euro en een groendecoratie op een ijzeren frame voor 20 euro. De workshop wordt gehouden in het Kerkelijk Centrum aan de Dorpsstraat 33 in Schoonrewoerd. Opgeven kan tot en met donderdag 24 maart bij Marjan Meerkerk via 06-30006058 of info@hopeandserve.nl. De opbrengst is bestemd voor hulpverlening in Roemenië.

vrijdag 1 april

Mamacafé Leerdam
10:00, Leerdam. Deze vrijdag is er weer een koffie-inloop bij het Mamacafé. Ouders/opvoeders zijn welkom in de Noorderberg (Bergstraat 90) in Leerdam voor een kopje koffie of thee. Er is speelgoed aanwezig dus de kindjes kunnen heerlijk spelen.

zaterdag 2 april

Kids workshop
10:30, Vianen, Lekpport. Workshop spel en beweging voor kinderen (en hun ouders) in de spannende oude gevangenis de Lekpoort van Vianen. Leer vliegen op de vleugels van je fantasie, creativiteit en eigen wijsheid! Ontdek de wereld van fantasie en spel in een levendige reis dwars door de tijd naar de nieuwe wereld van de toekomst! Laat je inspireren door kleurrijke beelden, uitdagende spelopdrachten, verrassende kostuums en attributen uit mijn gouden tool-box van 1000+1 mogelijkheden vol dans, toneel, klank, kleur en lichtspel! Regenboogkunst! Deze workshop is een initiatief van een bewoners van de zomerdijk en wordt uitgevoerd onder leiding van Ute Kaiser van ‘ enJOYcreation ‘ Zaterdagochtend 2 april in de Lekpoort van Vianen, Buitenstad 1. 10.30 – 12.00 uur. Ouders en begeleiders ook welkom. Koffie gratis. 12.00 uur slotmoment presentatie/spelmoment met de volwassenen erbij. Kosten 5 euro per deelnemer; (gezin)korting mogelijk. Aanmelding en info: Liz – 0647228547; elizabeth.faherty@talk21.com.

Live muziek
Volgende week zaterdag 2 April eindelijk weer eens een Live optreden, en wel van Goud van Oud band “MOVE IT” in het verenigingsgebouw West-end in Leerdam. Ondanks alle Corona toestanden zijn ze stug door blijven werken aan hun repertoire en kunnen ze nu lekker los gaan voor publiek! Heerlijk toch om op Zaterdagavond heerlijke “Gouwe Ouwe” nummers te beluisteren(dansen mag ook) van o.a.Beatles, Stones, Cliff, Elvis, Doors, Beegees etc. En ook de Nederbeat wordt niet vergeten, Golden Earring, Motions, Outsiders, Q65, etc. Ze komen allamaal voorbij. "MOVE IT" bestaat uit Geert de Lange, Teus Aanen, Ton Poldervaart en Frans van Ooijen. Zien we jullie dan? Zou leuk zijn! Aanvang 20.30 uur. Entree 5 euro

Cabaretvoorstelling Arie Vuyk
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Arie Vuyk speelt op zaterdag 2 april vanaf 20.30 uur ‘Hamsteren!' in Stadspodium GO in Leerdam. Hamsteren maakt schaarste. En schaarste creëert verlangen naar meer, nog meer. Arie slaat dan ook veel meer dan normaal gedachten & observaties & indrukken op. Hij hamstert grappen. Neem een duik in de luchtige hersenpan van een eeuwige buitenstaander en ontdek een wirwar van conferences, typetjes, liedjes en veel rode draden. Hij gaat aan de slag met hoogsensitiviteit, een botte Rotterdammer, optreden in New York, en tussendoor legt hij het heelal onder de microscoop. Of erbovenop, dat kan ook. Sommige mensen zeggen meteen wat in ze opkomt. Anderen denken eerst na. Arie Vuyk is anders want hij denkt hardop, zodat de bezoeker een avond dubbel ligt van het lachen. Voor meer informatie en kaarten: www.go-leerdam.nl.

vrijdag 8 april

Paaswake Kerkplein Grote Kerk
14:00 - 19:00, Leerdam, kerkplein Grote Kerk. Het verlichte kruis, bekend van The Passion op televisie, zal op vrijdag 8 april op het Kerkplein in Leerdam staan van 14.00 uur tot 19.00 uur. Het kerkplein wordt tijdens deze paaswake het ‘Plein van de Hoop'. Bezoekers kunnen teksten over hoop op het kruis plakken en er kunnen kaarsen gebrand worden. De kerk is open en men is welkom voor onder andere een gesprek.

Voorstelling zanger/theoloog Rob Favier
20:00, Leerdam, Bethelkerk. Vanaf 20.00 uur is er in de Bethelkerk een voorstelling te zien van zanger en theoloog Rob Favier. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via: www.zingenindekerk.nl/passion40daagse. De opbrengst van de verkoop van de tickets gaat naar ‘Kerk in Actie', een jongerenproject in Libanon.