Waterpolodames De Linge/PCG winnen

waalwijk • Afgelopen zaterdag kon het 1e damesteam van De LINGE/PCG eindelijk weer een wedstrijd spelen. Na de afgelopen periode een hoop afgelaste wedstrijden te hebben gehad in verband met de vele zieken en blessuregevallen binnen het team en vanwege afzeggingen van de tegenstandsters, kon het team dit weekend gelukkig weer aantreden in Waalwijk tegen AquaAmigos. 

De ploeg was nog niet fit en zoals de coach Tjerk Noorduyn mooi zei: “We winnen de wedstrijd op individuele kwaliteiten en missen door het weinige trainen het samenspel." 

De eerste periode verliep wat stroef en de dames kwamen zelfs al snel op een 1-0 achterstand. Na wat mooie doelpunten van Lisanne Plenter, Laura van den Brom en Kimberly de Pater werd deze periode toch afgesloten met een 1-4 voorsprong. De twwede en derde periode waren voor het Leerdams/Gorinchemse team niet veel beter, er werd aan beide kanten weinig gescoord, maar het eindigde in een 2-6 voorsprong. In de vierde periode was de thuisploeg moe gestreden en kon er afstand genomen worden. 

Na diverse uitsluitingen en strafworpen werd de winst in een slordige wedstrijd definitief met 4-10 naar zich toe getrokken en konden de dames met de drie punten huiswaarts.