Heukelum onderuit bij De Zwerver

KINDERDIJK • In de strijd tegen degradatie heeft Heukelum een nederlaag geleden op bezoek bij De Zwerver. In een wedstrijd die een gelijkspel verdiende werd het 3-1.“Het is een repeterend verhaal bij ons”, verzuchtte Heukelum-trainer Jerome Ceton. “We krijgen complimenten, maar hebben veel kansen nodig om te scoren en geven vandaag ook makkelijk de goals weg.” Zijn ploeg was de eerste helft de bovenliggende partij, zonder dat het enorme kansen creëerde. Wel was de 0-1 van Benjamin Meijdam terecht. Daarna wilde Heukelum echter te mooi uitverdedigen, waardoor het de 1-1 weggaf. Na rust was het rommeliger. De Zwerver kwam op voorsprong door een cornerbal die direct binnenviel, waarna Ferry Meijdam (2x), Tim Schwebke en Sil van Putten kansen misten op de gelijkmaker. De 3-1 viel uit een penalty.

Terecht verlies Brederodes

vianen • Brederodes heeft in eigen huis een teleurstellende maar terechte nederlaag geleden tegen het Utrechtse DVSU. In Vianen werd het 1-2. Brederodes begon nog zo goed aan het duel. Binnen een halve minuut zorgde Mike de Groot al voor de 1-0 met een mooie lob over de doelman. Hierna kregen de bezoekers twee goede mogelijkheden, maar doelman Rick Leeman redde beide keren goed. DVSU bleef de betere ploeg en vijf minuten voor de rust viel dan ook de verdiende 1-1. In de tweede helft kreeg Bredrodes na wat omzettingen iets meer vat op de wedstrijd. De bezoekers kregen wel wat kansjes, maar Brederodes-doelman Rick Leeman was alert. Extra zuur voor Leeman was het dan ook dat hij er bij de 1-2 na 66 minuten niet goed uit zag. Vlak voor tijd schoot Joey Balk namens de thuisploeg nog op de paal. Gescoord werd er niet meer.