• Peursum - Leerdam Sport'55 (2-5).
• Peursum - Leerdam Sport'55 (2-5). Foto: Rick den Besten

Leerdam Sport'55 weet weer wat winnen is na zege bij Peursum

GIESSENBURG • Leerdam Sport’55 heeft voor het eerst sinds zaterdag 6 november weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. In Giessenburg haalde de ploeg van trainer Glenn Calor hard uit: 2-5.

Organisatie

“We beginnen steeds meer te voetballen volgens een bepaalde organisatie”, vertelt Calor. We hebben het er de afgelopen weken over gehad dat we meer moeten scoren en minder goals tegen moeten krijgen, logisch als dat klinkt. We hebben dus getraind en gesproken over de omschakelmomenten en de manier van druk zetten. In meer scoren zijn we gelukkig geslaagd. We lmoeten we weer twee goals incasseren.”

'Slechts' 0-1

Na tien minuten namen de bezoekers de leiding door een goal van Reynaldo Zandhuizen. Zandhuizen slingerde een corner voor de goal, maar zag zijn voorzet zomaar binnenzweven. Leerdam Sport deed zich in het vervolg van de eerste helft wat tekort. De bezoekers kregen namelijk drie prima mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar gingen hier slordig mee om. Bij rust was het dan ook nog altijd ‘slechts’ 0-1.

Na de pauze vielen de goals plots als rijpe appels. Nadat de thuisploeg eerst gelijkmaakte dankzij een fout van Leerdam Sport-doelman Erwin van Schilt, zorgden Joseph Charway (2x) en Ray Kant er binnen de 52e en 58e minuut voor dat de Leerdammers uitliepen naar 1-4.

Charway was met zijn fysieke kracht een voortdurende plaag voor de Giessenburgse defensie. Weer vier minuten later werd het 2-4, waarna het duel drie minuten daar weer na werd beslist door Lafayette Leerdam. De assist kwam van Joseph Charway die de Peursum-defensie weer eens zijn hielen liet zien.

Nooit in de problemen

“Heel fijn dat we eindelijk weer eens hebben weten te winnen”, zei Glenn Calor na afloop. “Het doet natuurlijk iets met een groep als je na zo’n lange tijd weer wint. We zijn eigenlijk geen moment in de problemen gekomen, ook niet toen zij kort na rust gelijk maakten. We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij.”

Leerdam Sport’55 verlaat door de overwinning de laatste plaats, waar nu Noordeloos bivakkeert.

Midweeks mogen de Leerdammers weer in de bak. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen buurman Asperen op het programma.