Op valreep punt voor Ameide

streefkerk • Aan een sterke serie kon Streefkerk zaterdag net geen vierde overwinning op rij toevoegen. Op de valreep maakte Ameide gelijk (1-1).Emilio Prins zette Streefkerk na een uur nog wel op voorsprong door een schot van Joey van der Vlist van richting te veranderen. De drie punten waren binnen handbereik, maar Roy de Blank dacht daar anders over. In de blessuretijd bezorgde hij Ameide een punt, wat na een matige reeks zeer welkom was.

Knappe zege VIKO

amersfoort • Op zaterdag 19 maart reisde VIKO 1 af naar Amersfoort om tegen MIA 1 te spelen. Na een zinderende wedstrijd was het VIKO dat aan het langste eind trok en de punten mee naar Vianen nam: 24-25. MIA wil nog meedoen voor promotie naar de overgangsklasse, maar moest hiervoor wel de punten in Amersfoort houden. Het was VIKO wat brutaal de leiding pakte door doelpunten van Brendan Ritmeester, Jeffrey Vlietstra en Thorven Oostrom, MIA was gewaarschuwd. MIA domineerde vanaf dat moment de wedstrijd. De ploeg uit Vianen pakte af en toe wel een doelpuntje mee en wist zo de achterstand op maximaal vier doelpunten te houden. De rood-witten wisten de rust in te gaan met een 12-10 achterstand, waardoor duidelijk was dat ze zich nog niet gewonnen gaven. Ook MIA voelde dit in de tweede helft en ze provoceerden de ploeg uit Vianen daar waar ze konden. Ook het publiek van de thuisploeg was erg onsportief. VIKO bleef knokken. De scheidsrechter had veel moeite om alles in goede banen te leiden. Vijf minuten voor tijd wist VIKO door een mooi afstandsschot van Romy Houweling langszij te komen en de spelers voelden dat er meer in zat. MIA probeerde vooral Ivan Karstens en Jeffrey Vlietstra uit hun spel te halen, maar dit werkte juist averechts. Karstens schoot de ploeg uit Vianen twee minuten voor tijd op een 23-24 voorsprong, waarop MIA meteen een antwoord wist te geven, 24-24. Twee minuten voor tijd schoot Jeffrey Vlietstra de bal op grote afstand door de korf en bracht de eindstand op 24-25.

Gelijkspel BC Leerdam

leerdam • In de laatste wedstrijd van het seizoen verscheen team 1 zonder invallers op de baan. De strijd tegen BC Bever uit Rijen eindigde in een gelijkspel. In beide dubbelpartijen kwam Leerdam niet in de problemen. Zowel de heren als de dames wonnen in twee sets. Jelmer Agema kwam vervolgens net te kort in de single en verloor. Na winst van de eerste maakte Meltem van ’t Pad het aan het eind van de tweede set spannend. In de verlenging pakt ze de overwinning. Jeffrey van Luijn is door z’n enkelblessure nog niet op het oude niveau als het gaat over de single. Hij verloor dan ook in twee sets. Ans van ’t Pad had drie sets nodig om een punt te pakken. De twee mixpartijen werden hierna gewonnen door Bever. Jeffrey en Meltem slepen er wel een derde set uit, maar komen in die set te ver achter. Dit alles resulteert in 4-4. BC Leerdam heeft alle wedstrijden gespeeld en eindigt op een keurige derde of vierde plaats.