• Eigenaar Hakki Simsek voor winkel.
• Eigenaar Hakki Simsek voor winkel. Foto: Gertjan den Ouden

Feestelijke verjaardag versmarkt Zelve

leerdam • Versmarkt Zelve opende vorig jaar op 12 maart haar deuren op de nieuwe locatie in de Nieuwstraat. Een groot openingsfeest was toen niet mogelijk met de geldende maatregelen. Nu er weer meer mogelijk is houdt de veelzijdige supermarkt aanstaande zaterdag daarom een grootste eerste verjaardag. 

"Veel mensen denken dat we twee locaties hebben, ook nog aan de Tiendweg", vertelt eigenaar Hakki Simsek. "Maar dat is een misverstand. Daar zaten we vroeger, maar dat pand hebben we toen verkocht. Sinds vorig jaar zijn we weer terug in Leerdam in ons mooie pand in de binnenstad. Ik ben positief verrast hoe snel het ons weer is gelukt om een vast klantenbestand op te bouwen."

Die klanten kunnen terecht bij Zelve voor de meest uiteenlopende producten. Simsek: "Eigenlijk kun je hier voor alles terecht wat je niet in de supermarkt kunt vinden, zeg ik altijd. Als je een recept op internet hebt gevonden met een kruid wat niet te vinden is in de supermarkt, dan is de kans groot dat wij het wel hebben. En als we het niet hebben, laat het me weten en ik ga voor je op zoek. Verder hebben we levensmiddelen uit alle windstreken: Polen, Azie, Turkije, Suriname, noem het maar op."

Simsek is trots op de versheid van zijn producten. Het kippen-, rund-, kalfs- en lamsvlees wat hij verkoopt ligt een dag na de slachting in zijn slagerij. "Maar ook mijn fruit is super vers. Bovendien kun je hier ook gewoon mandarijntjes per stuk kopen, in plaats van per net zoals in de supermarkt. En als je wilt proeven? Geen probleem, dan kun je er eerst één testen. Om onze dienstverlening verder uit te breiden zijn we ook begonnen met bezorgen. Dit doe ik in de avonduren als de winkel dicht is."

Een druk bestaan dus voor eigenaar Simsek. "Maar ik vind het leuk om te doen. Ik wil zorgen voor een gezellige sfeer in de winkel. Daarom heb ik ook een ouderwetse toonbank, in plaats van een loopband. Ik wil contact maken met de mensen en ervoor zorgen dat ze het leuk vinden om hier te komen. Mede daardoor heb ik ook veel vaste klanten, denk ik."

In dat kader past de feestelijke eerst verjaardag van Zelve helemaal in het plaatje. Er zal de hele dag muziek zijn, de winkel is feestelijk aangekleed en er zijn speciale aanbiedingen bij de versmarkt. Zelve is geopend tussen 08:00 uur en 18:00 uur.