WHV geeft voorsprong weg

asperen • De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag een verrassende nederlaag geleden tegen het lager geplaatste RVC Libanon uit Rotterdam. In eigen huis gaf de ploeg een 2-0 voorsprong weg na de eerste twee sets met speels gemak te hebben gewonnen. Waar uit in Rotterdam nog een 0-4 overwinning werd behaald, moest WHV nu genoegen nemen met een 2-3 nederlaag.

De eerste twee sets had WHV geen kind aan de tegenstander. Joeri van Wijk zette direct al de toon met een lange servicereeks waar de bezoekers geen antwoord op konden vinden. Ook aanvallend liep het in de eerste twee sets prima. WHV kwam gemakkelijk tot scoren op vrijwel alle posities. En zo kwam de thuisploeg met 25-9 en 25-13 op een comfortabele voorsprong.

De overwinning leek al binnen handbereik, maar daarmee had WHV zichzelf te vroeg rijk gerekend. RVC richtte zich op en de Asperense volleyballers werden slordig. De servicedruk aan de zijde van WHV zakte in en de bezoekers kregen daardoor vaker de bal bij hun spelverdeler zodat WHV ook echt moest gaan verdedigen. En daarin was de ploeg slordig. De inzet was er maar de balbehandeling en de positionering waren onvoldoende.

Ook de passing aan de zijde van WHV werd slordiger. Slechts zelden kon spelverdeler Niels Reder al zijn aanvallers bedienen. En daardoor kon de verdediging van RVC zich gemakkelijk instellen op de Asperense aanval. Steeds vaker stuitte deze op het hoge Rotterdamse blok of werd in het achterveld opgepakt. Het leek of WHV in slaap was gesust en niet meer kon bijschakelen. Het zoeken naar oplossingen leidde veelal juist tot ballen die uit of in het net eindigden dan wel te gemakkelijk werden ingeleverd bij de bezoekers. En dus wonnen de bezoekers drie set op rij en gingen zij met de overwinning naar huis.

VIKO opnieuw kansloos onderuit

vianen • VIKO stond zaterdag opnieuw tegen Tilburg en net als enkele weken terug verloren de korfballers kansloos met dezelfde cijfers, 14-24. Romy Houweling was afwezig, zij zat in quarantaine en werd vervangen door Jente Vermeer. Thorven Oostrom zat geblesseerd aan de kant en zijn plek werd ingenomen door Jeffrey Vlietstra. Een positief aspect deze zaterdag was dat de tribunes weer bezet mochten worden. VIKO maakte zich geen illusie na de uitwedstrijd op 19 februari en trok van meet af aan ook aan het kortste eind. Tilburg wist binnen enkele minuten een 0-3 stand op het scorebord te zetten en de toon was meteen gezet. VIKO speelde niet eens zo slecht, maar Tilburg is toch enkele maten te groot voor de ploeg uit Vianen. In de rust greep interim-coach Emiel Valkenstein in en werd de opstelling van VIKO gewijzigd Met Ivan Karstens en Tessa Crone kwam er meer lengte en variatie in het spel. De wedstrijd was al lang gespeeld, maar VIKO scoorde nu wel mee en liet de achterstand niet veel verder oplopen. Toch kon het niet voorkomen dat na het laatste fluitsignaal een 14-24 eindstand te zien was.