Knap en terecht punt Lekvogels

lexmond • Lekvogels heeft in eigen huis een even knap als terecht punt overgehouden aan de wedstrijd tegen nummer twee GSC/ODS. In Lexmond werd het 1-1.

De thuisploeg had wel even tijd nodig om wakker te worden, want na drie minuten keek men al tegen een achterstand aan. Hierna groeide de ploeg van trainer Martijn Verkerk echter in de wedstrijd.

De Lexmonders zaten kort op hun tegenstander en gingen bovendien goed om met de ruimte die de bezoekers boden. Na een half uur zorgde de sterk spelende Ahmad Soltanian uit een hoekschop voor de verdiende gelijkmaker.

Rode kaart

Na rust bleef Lekvogels aardig voetballen, al kwam men niet tot grote uitgespeelde kansen. Na een rode kaart bij GSC/ODS voor een slaande beweging werd het echter rommelig.

Er werden veel overtredingen gemaakt en met name de uitploeg maakte een geïrriteerde indruk. Invaller Sam van der Horst was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar hij zag zijn schot op miraculeuze wijze gekeerd worden door de Dordrechtse keeper.

Verkerk was na afloop trots op het vertoonde spel van zijn ploeg: “Zo wil ik ons elke week wel zien spelen. We leverden veel strijd en speelden ook goed. Aan ons om dit ook volgende week tegen Asperen op de mat te leggen.”
Met het gelijkspel bevindt Lekvogels zich nog altijd op de tiende stek.