• Het zilveren team van DOS Vianen.
• Het zilveren team van DOS Vianen. Foto: Aangeleverd

Turnsters DOS eindelijk weer in actie

nijmegen • Met twee keer zilver, twee keer brons en vier NK-tickets hebben de turnsters van Gymnastiekvereniging DOS Vianen het wedstrijdseizoen succesvol opgepakt.

Twaalf turnsters uit de A-selectie hebben in het najaar van 2021 hun eerste kwalificaties individueel en teams geturnd. Vrij snel daarna kwam de lockdown en na bijna vier maanden mochten zij afgelopen weekend in Nijmegen de tweede kwalificaties turnen met als doel een ticket te bemachtigen voor het NK op 23 en 24 april a.s.
Tijdens de kwalificaties op zaterdag was er zilver voor het team uitkomende in supplement B, bestaande uit Sanne Oost, Danique Meijdam, Bailey Lenting en Noa-Mae Blackwell. Dit team sleepte het ticket voor het NK in de wacht. Het team in supplement C (Ivy van Bruggen, Nine Klazema, Isis Veltman en Karolina Herrlitz) behaalde zaterdag de bronzen medaille, maar kwam tekort voor de finale.
De zondag stond in het teken van de individuele kwalificaties. Nine Klazema (junior 2e divisie), Ivy van Bruggen (senior 3e divisie) en Sanne Oost (senior 2e divisie) waren reeds zeker van deelname aan het NK maar wilden zich in Nijmegen ook laten zien. Klazema en Van Bruggen turnden zich naar een zilveren en bronzen medaille. Oost moest een val incasseren tijdens haar brugoefening maar werd desondanks vijfde. Ook was er een vijfde plaats voor Noa-Mae Blackwell bij de senioren 2e divisie en daarmee is zij aangewezen als reserve voor het NK.