• De muzikanten met de wethouders.
• De muzikanten met de wethouders. Foto: Mimi van Rossem

Muziek en hapjes voor het goede doel

leerdam • De benefietactie die vorige week in de Kunstplaats op de Markt in Leerdam is gehouden leverde het mooie bedrag van 502 euro op. Dit geld is bestemd voor hulp aan Oekraïne en inmiddels gestort op Giro 555.

Dat er iets bijzonders was in de Kunstplaats was al aan het begin van de Markt te horen. Heerlijke muzikale klanken overspoelden de straat en in de Kunstplaats stonden heerlijke hapjes en drankjes te wachten op de bezoekers van dit benefietconcert. Het concert werd verzorgd werd door vader en zoon Frank en Miguel de Kleer uit Vianen. Dit duo is bekend van het huistheatertje ‘Het Pakhuis’ in Vianen. 

Frank is een geweldige muzikant. Hij speelt onder andere op de akoestische gitaar gipsy- en andere traditionele muziek, maar hij heeft ook nog een ander talent. Hij staat namelijk ook bekend als goochelaar Igor de Krulsnor. 

De aanwezigen genoten niet alleen van de gezellige muziek, maar ook van de heerlijke hapjes die waren bereid door de deelnemers aan de kookclub van Stichting SamenDoen onder leiding van Tulin Koca.

De wethouders Tirtsa Kamstra en Christa Hendriksen, die ook aanwezig waren net als wethouder Cees Taal, hadden het niet afgesproken, maar hoe toepasselijk was het toen tijdens het foto’s maken bleek dat zij naast elkaar staande door kleur van hun jassen in het blauw en geel, de Oekraïense vlag uitbeeldden.

Mimi van Rossem