woensdag 9 maart

Kinderbingo
14:30, Leerdam, Wijkcentrum West-End. In Wijkcentrum West-End aan de Van Gentstraat 20 in Leerdam wordt op woensdag 9 maart weer een kinderbingo gehouden voor kinderen vanaf vier jaar. Kosten bedragen 7 euro voor leden en donateurs en 7,50 euro voor niet-leden en -donateurs. Er worden zeven rondjes gespeeld en er zijn leuke prijzen te winnen. Ouders en verzorgers zijn welkom om de kinderen te helpen.

Filmvoorstelling Bombshell
20:00, Vianen. Op woensdag 9 maart draait de film Bombshell, gebaseerd op het waargebeurde schandaal rondom Fox News, in het theater van Helsdingen Sport en Cultuur. Kaartjes kosten 10 euro per stuk en zijn te koop bij de receptie van Helsdingen Sport en Cultuur.

donderdag 10 maart

Zeeland onder water
19:30, Schoonrewoerd, Schaapskooi. Op donderdag 10 maart organiseert de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden weer een presentatieavond in de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang: 19.30 uur zaal open om 19.00 uur. De avond gaat over Zeeland. De meeste mensen kennen van Zeeland het landdeel. Prachtige duinen, stranden, historische dorpjes en uitgestrekt boerenland. En de zee natuurlijk. Kijkend vanaf de zeedijken, lijken de Oosterschelde en de Grevelingen een grauwe watermassa. Weinigen weten dat onder de zeespiegel een uitbundige flora en fauna aanwezig is. In deze presentatie worden bezoekers door Erik Leisink en Gijs Jongeleen meegenomen naar Zeeland onder water. Tijdens de presentatie zien bezoekers soorten die, als je met enige regelmaat in Zeeland duikt, elk jaar wel te zien kan krijgen.

vrijdag 11 maart

Fotoquiz
10:00, Vianen. 11 maart start de 5e editie van fotoquiz Waar?inVianen! Inschrijven? Mail naar waarinvianen@outlook.com. De fotoquiz duurt 8 weken. Je gaat al lopend en fietsend op zoek naar de juiste plek die overeenkomt met de opgegeven foto’s. Je ontvangt elke 2 weken 5 nieuwe foto’s. Heb je één of meer foto’s gevonden? Stuur deze dan via Whatsapp naar Waar?inVianen! De inschrijfkosten zijn 3 euro. Na afloop is er een fotoquizborrel. Meer informatie: www.fotoquizaktief.nl. Weet u waar de foto hieronder is?

Jongerenavond CU
19:30, Vianen, Helsdingen. De ChristenUnie (CU) van Vijfheerenlanden organiseert op vrijdag 11 maart samen met ChristenUnie van IJsselstein en Nieuwegein een jongerenavond met Gor Khatchikyan. De avond vindt plaats in Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 in Vianen. Gor is arts op de spoedeisende hulp van Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein en woonachtig in Sluis. Tijdens de corona-epidemie was hij regelmatig bij talkshows aanwezig om zijn ervaringen te delen, maar ook een verhaal van hoop te vertellen. Het thema van de avond is ‘Over Hoop’. Muzikale medewerking zal worden verleend door praiseband All-in One uit Ameide. De inloop is om 19:30 uur en de avond start om 20:00 uur. Inloop is gratis. Opgeven kan via tinyurl.com/jongerenavondgor of via het Instagram account van Christen Unie Vijfheerenlanden.

zaterdag 12 maart

Vogelbeurs bij De Vogelvriend
09:00, Leerdam, Verenigingsgebouw De Vogelvriend. Vogelvereniging “De Vogelvriend” te Leerdam organiseert op zaterdag 12 maart 2022 weer haar maandelijkse vogelbeurs. Nu de regering alle beperkingen heeft vrijgegeven, mogen alle vogelliefhebbers, gevaccineerd en "niet" gevaccineerd, zonder problemen de vogelbeurs bezoeken. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Tevens is er een stand waar men vogelbenodigdheden kan kopen. Voor eventuele inlichtingen omtrent het lidmaatschap of het kweken van vogels kunt u terecht bij één der bestuursleden die op de beurs aanwezig zijn. Meer informatie kan men verkrijgen door te bellen naar 06-41468514.

Open middag hospice
14:00, Vianen, Ruinkamp 14. Hospice Vijfheerenlanden aan de Ruinkamp 14 in Vianen verzorgt op zaterdag 12 maart van 14.00 tot 16.00 uur een open middag.Het bezoeken van de open middag is bij uitstek de gelegenheid om een indruk te krijgen of de taak als vrijwilliger bij iemand past. Daarnaast zijn de buurtbewoners en andere belangstellenden van harte welkom. Zij zijn wellicht benieuwd naar wat er allemaal in het hospice gebeurt. Uiteraard gaat men ook graag in gesprek met mensen die op zoek zijn naar zorg voor zichzelf of een familielid. De vrijwilligers, de coördinator en bestuursleden gaan graag in op alle vragen. De koffie, thee met koek staat klaar en men kan desgewenst genieten van een handmassage.Meer informatie: www.hospicevijfheerenlanden.nl of 06-37543844.

Marilou Krouwel
14:00/16:00, Leerdam, Stadspodium GO. Twee sprankelende voorstellingen op zaterdag 12 maart in Stadspodium GO in Leerdam door dwarsfluitleerlingen van Marilou Krouwel, met medewerking van gastspelers op diverse andere instrumenten: verrassende muziek in uiteenlopende stijlen.Marilou Krouwel is fluitiste, koor- en orkestdirigente en geeft les aan leerlingen van jong tot oud, van beginner tot vergevorderd. In Leerdam is zij als fluitdocente verbonden aan muziekverenigingen Aurora en Bazuin. Daarnaast verzorgt zij lessen via Kunsteducatie Culemborg en Muziekschool Vijfheerenlanden. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.go-leerdam.nl.

zondag 13 maart

Podium Vianen Lekpoort
15:00, Vianen, Lekpoort. Podium Vianen Lekpoort is een maandelijks zang- en muziekpodium, dat op zondagmiddag 13 maart van 15.00 tot 18.00 uur gehouden wordt aan de Voorstraat 2 in Vianen. Het is een open podium, voor klein gezelschap, in een ongedwongen sfeer. Er wordt onversterkt gezongen en gespeeld; alle stijlen welkom. Alle instrumenten welkom, solo of samen. Pianist Paul de Boer begeleidt a prima vista zangers met uitgeschreven muziek.Bijdrage: deelnemers 12 euro, publiek vrije donatie. Koffie/thee gratis. Vrije in- en uitloop. Info en deelnemers aanmelden: 06-55863705 of coradenoudsten@gmail.com.

maandag 14 maart

Kledingbeurs Lexmond
10:00, Kledingbeurs Lexmond. Na twee jaar van afwezigheid organiseren we weer een voorjaars-en zomerkledingbeurs In de Voorhof, naast de Hervormde Kerk van Lexmond Van 14 tm 17 maart 14/3: 10.00-20.00 Inleverdag van u kleding 16/3: 18.00-21.00 Verkoopavond 17/3: 9.00-16.00 Verkoopdag Wat kan er ingeleverd worden: dameskleding (max 50st) , herenkleding ( max 50 st), kinderkleding vanaf mt 80, onbeperkt, sportkleding, zwemkleding, sjaaltjes, tassen De voorjaars-en zomerkleding moet in nette staat zijn. 50% van de opbrengst is voor de inbrenger en 50% voor de Hervormde kerk van Lexmond. Niet verkochte kleding schenken we aan Stichting Vrienden van Roemenië. Vragen? Bel/app naar Heidi Huiting (06-20762040) of Diana Kemkes ( 0641440809)

dinsdag 15 maart

Lees & Ontmoet
10:30, Vianen, bibliotheek. Inwoners van Vianen die het leuk vinden om te lezen en mensen te ontmoeten, zijn dinsdag 15 maart bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.Elke derde dinsdag van de maand van 10.30-12.00 uur is er een bijeenkomst van Lees & Ontmoet in de Bibliotheek Vianen. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Een gezellige, laagdrempelige activiteit; iedereen is welkom. Voor meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

Cursus Mindfulness
19:00, Vianen. Op dinsdagavond 15 maart start er in Vianen weer een mindfulnesstraining. Deelnemers leren in acht avonden hoe ze meer rust en balans kunnen brengen in het dagelijks leven. Deze training wordt wereldwijd gegeven door gecertificeerde trainers en vergoed door diverse zorgverzekeraars, werkgevers, UWV of gemeentes. Meer informatie of aanmelden kan bij Yvonne Koedam, via de site of telefonisch: 06-22240671 of www.yvonnekoedam.nl.

Lezing Pastoraat
20:00, Leerdam. Lezing ' Pastoraat rondom het levenseinde' te Leerdam Op dinsdag 15 maart 2022, hoopt Ds. Margriet van der Kooi te spreken over dit onderwerp in de Bethelkerk (Westwal 29A) te Leerdam. Zij zal ingaan op medische en ethische keuzes rondom het levenseinde en de pastorale begeleiding van naasten. Mevr Van de Kooi heeft een schat aan ervaring die zij opdeed als ziekenhuispredikant. Wees welkom om naar haar lezing te komen luisteren en eventueel vragen te stellen. Aanvang 20.00 uur. (Inl. Kerk ad Linge, Johan de Visser, tel. 0345-848149)

woensdag 16 maart

Mamacafé Leerdam
10:00, Leerdam. Het Mamacafé is een plek voor mama’s, papa’s en andere opvoeders. We komen samen om ervaringen te delen en te ontspannen onder het genot van een kopje thee of koffie. Kinderen zijn hierbij zeker welkom, zo kunnen ze lekker samen spelen. Deze keer met een gastspreker over het onderwerp "babymassage". Locatie: Noorderberg, Bergstraat 90 Leerdam.

Open eettafel
12:00, Hagestein, Kerkelijk Centrum. In het Kerkelijk Centrum aan de Dorpsstraat 21 in Hagestein wordt op woensdag 16 maart weer de open eettafel van Hagestein Hoef en Haag gehouden. Aanvang is om 12.00 uur (tot 14.00 uur). Opgeven kan tot 12 maart bij Nel de Leeuw via 0347-376636 of Bep van der Lee via 06-30130815.

donderdag 17 maart

Lezing over tuinen in de kunst
14:00, Neerijnen, het Stroomhuis. Op donderdag 17 maart organiseert het Stroomhuis te Neerijnen in samenwerking met Zinder, cultuurcentrum te Tiel een kunstlezing over Tuinen in de Kunst. In de 19de eeuw ontstaat in de steden de behoefte aan parken en tuinen. De Impressionisten, schilders van het moderne leven, schilderen deze tuinen en parken. Een aantal van hen hield er zelf een tuin op na en dat wordt vaak een geliefd onderwerp voor hun schilderijen werd. De beroemdste en meest geschilderde tuin is die van Claude Monet in Giverny. In deze lezing op donderdagmiddag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur kijken de bezoekers samen met kunsthistorica Roos Fokkema naar tuinen aangelegd en geschilderd door kunstenaars uit eind 19de en begin 20ste eeuw. Er zijn nog kaarten à 12,50 euro beschikbaar. Aanmelden via: www.stroomhuisneerijnen.nl.