Heukelum krijgt weer te weinig met punt

aalst • Heukelum heeft een punt overgehouden aan het bezoek bij titelkandidaat Roda Boys. Opnieuw speelde de ploeg van Jerome Ceton verdienstelijk en had men meer moeten krijgen, maar men bleef steken op 0-0. Na tien minuten kreeg Heukelum de overhand en kreeg het kansen via de broers Benjamin en Ferry Meijdam. Ook een aantal halve kansen leidden niet tot een goal. Na rust ontspon zich een open duel, waarin de grootste kansen wederom voor de bezoekers waren. Tim Schwebke, Sil van Putten en Ferry Meijdam wisten de Roda Boys-doelman echter niet te verschalken.
“We kregen na afloop ook de complimenten van de tegenstander die blij waren met een punt, dat zegt genoeg. We laten hier wederom zien dat we voldoende kwaliteit hebben om in de tweede klasse te spelen”, aldus Jerome Ceton na afloop.


Waterpoloërs verslaan koploper MNC

leerdam • Zaterdag speelden de mannen van de Linge/PCG in de landelijke eerste divisie, het op één na hoogste niveau in Nederland tegen koploper MNC uit Dordrecht. Het werd in een spannend duel uiteindelijk 11-13 voor de Leerdams/Gorinchemse combinatie en daarmee komen de heren in verliespunten gelijk. Na een gelijk opgaande eerste periode (3-3) met onder andere twee goals van Nick van den Heuvel. Na de tweede periode stond de Linge/PCG echter wel achter met minimaal verschil (9-8). Een sterke derde periode werd gevolgd door een solide vierde periode en het maakte uiteindelijk dat de Linge/PCG er toch met drie punten naar huis ging. Zo werd er in stijl en met een topresultaat afscheid genomen van Heren 1 speler Menno Cloostermans, die emigreert naar Zwitserland.


Wennen voor dammers NDV

nieuwland • NDV heeft de onderlinge damcompetitie hervat. En dat was voor diverse spelers flink wennen, zo bleek. Zo haalde Aart de Gans al in de opening een dam tegen Jan W. van Kekem, bracht Ton van Beuzekom zijn dam op een verkeerd veld, koos Cees J. de Jong een verkeerde voortzetting, verloor Jan Alting een kostbaar punt aan Arie Haag en zag Arie de Ruiter een slagzet van Pelle sterk over het hoofd. Uitslagen: Aart de Gans-Jan W. van Kekem 2-0, Alb. v.d. Berg-Theo Haag 2-0, Harry Kramer-Bert Kooij 0-2, Jan Alting-Arie Haag 1-1, Wim ‘t Lam-Cees J. de Jong 1-1, Pelle Sterk-Arie de Ruiter 2-0, Eimert Buyserd-Ton van Beuzekom 2-0.


Sterke start Lekpongers

ameide • Lekpongers is de nieuwe tafeltenniscompetitie begonnen met 4-1 zeges op HTV 3 en Dordrecht 13. Erik Mulckhuyse won in beide wedstrijden zijn twee enkelpartijen en samen met respectievelijk Gerrit Molenaar en Willem Veenvliet ook het dubbelspel.