Nederlaag met perspectief voor HSSC'61

utrecht • Op bezoek bij koploper EDO heeft HSSC’61 een 3-0 nederlaag geleden. De ploeg uit Hei- en Boeicop bood een uur lang uitstekend tegenstand tegen de ploeg die al haar twaalf wedstrijden tot nu toe gewonnen heeft.

HSSC’61 liet EDO aan de bal, zakte zelf wat in en loerde op gevaarlijke omschakelmomenten. Die kwamen er ook, maar vaak ontbrak het aan een goede eindpass. Nicky van Dam verzuimde bij de grootste mogelijkheid de volledig vrijstaande Owyn van Vuren in stelling te brengen.Na een uur kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. De manier waarop was ongelukkig. Een voorzet van de thuisploeg viel tegen de paal, waarna de bal via HSSC-speler Ferry Uittenbogaard in de goal belandde. Dit was een klap voor de bezoekers, waarna EDO nog uitliep naar 3-0.

Gedisciplineerd

Trainer Marcel van Steenis van HSSC’61 was trots op zijn ploeg: “We hebben zeer gedisciplineerd verdedigd en het hen heel moeilijk gemaakt. Na afloop gaf de trainer van EDO ook aan dat ze er lang niet gerust op waren. Dit geeft ons vertrouwen voor de midweekse inhaalwedstrijd tegen Odysseus’91.”