Mats van 't Pad en Edwin de Weerd.
Mats van 't Pad en Edwin de Weerd. Foto: Aangeleverd

BC Leerdam veel te sterk voor BC Geldrop: 6-2 winst

leerdam • Afgelopen zaterdag speelde de hoofdmacht van badmintonclub Leerdam thuis tegen BC Geldrop 2. De dames moesten het zonder hun vaste heren doen, Edwin de Weerd en Mats van ’t Pad vielen voor hun in.

De heren Edwin de Weerd en Mats van ‘t Pad speelde een spannende driesetter in hun dubbel. Helaas maakten uiteindelijk net iets te veel fouten om de winst binnen te slepen en dus ging het eerste punt naar Geldrop.

Hard werken

De dames Ans en Meltem van ’t Pad moesten voor elk punt hard werken, de tegenstanders sloegen aldoor erg hard. Toch wisten de Leerdammers hierop te reageren en goed te spelen en ze wisten in twee sets de stand weer gelijk te trekken: 1-1.

Edwin de Weerd begon als eerste heer aan zijn singelpartij. Al snel werd duidelijk dat Edwin de betere speler was. Hij was gedurende de hele partij de betere spelen hij wist zijn partij te winnen met 2-1.

Meltem van ‘t Pad begon sterk aan haar singel. Aan het eind van de partij wisselde haar tegenstandster van spel waar Meltem niet op kon reageren. En dus bleef het spannend met wederom een gelijke stand: 2-2. 

Alles hebben

Tweede heer Mats van ’t Pad deed wat hij altijd doet: gewoon alles hebben. In twee simpele sets was het derde punt voor Leerdam een feit.

Ans van ’t Pad had in de eerste set alles onder controle. In de tweede set maakte Ans net iets te veel foutjes waardoor het heel spannend werd. Met 22-20 wist Ans toch te winnen en dus gingen de mixen met een 4-2 voorsprong van start.

16-0

In de eerste mix stonden Mats en Ans van ’t Pad in hun eerste set met 16-0 voor. De tegenstanders wisten niet hoe te spelen tegen deze twee. In twee simpele sets werd de stand 5-2.

Ook tweede mix Edwin de Weerd en Meltem van ’t Pad konden rustig rond spelen en wonnen vrij eenvoudig in twee sets.

Ruime winst

Hierdoor kwam de eindstand op 6-2. Hierdoor staat Leerdam 1 op een keurige vierde plaats. Zaterdag 19 maart om 14:30 uur speelt Leerdam haar laatste wedstrijd thuis tegen Bc Bever 1.