• Cora krijgt haar onderscheiding.
• Cora krijgt haar onderscheiding. Foto: Aangeleverd

Voorzitter GO powervrouw 2022

vijfheerenlanden • De PvdA Vijfheerenlanden zette gisteren een Powervrouw in het zonnetje. Het riep Cora Overbeek-van den Wijngaard uit tot powervrouw Vijfheerenlanden 2022. Deze jaarlijkse onderscheiding is voor krachtige vrouwen die een rolmodel zijn en grote maatschappelijke betrokkenheid hebben laten zien.

Op 8 maart 1908 demonstreerden in New York duizenden textielarbeidsters voor meer loon, kortere werktijden, betere arbeidsomstandigheden en afschaffing van de kinderarbeid. Kortom, de vrouwen eisten ‘brood en rozen’: het ging hen niet alleen om overleven, maar ook om de kwaliteit van het leven. In 1910 besloten vrouwenorganisaties ieder jaar Internationale Vrouwendag te vieren. De viering hiervan werd in Nederland voor het eerst gevierd in 1912 en georganiseerd door sociaaldemocratische vrouwenclubs, voorloopsters van de Rooie Vrouwen in de PvdA.

De PvdA laat weten: "Cora heeft zich het afgelopen jaar als voorzitter van stadspodium GO enorm ingezet voor de continuering van GO in corona-tijd. Zij heeft een mooie programmering neergezet en de ontwikkeling van nieuwe ideeën mogelijk gemaakt."

"Daarnaast heeft zij oog voor de inzet van vrijwilligers en draagt zij zelf ook haar steentje bij in de dagelijkse gang van zaken. Dankzij haar staat stadspodium GO als een huis, terwijl het ook nog eens fysiek up-to-date en duurzaam is."