• De kinderen mochten oude apparaten slopen.
• De kinderen mochten oude apparaten slopen. Foto: Mimi van Rossem

Culturele middag Jeugd Actief in GO

leerdam • Wat was de werkgroep cultuur van Jeugd Actief blij dat ze weer iets voor de kinderen uit Leerdam mochten organiseren, en wat waren de kinderen blij dat zij weer konden meedoen aan een leuke activiteit van Jeugd Actief. Waar je ook keek, overal waren ruim 40 kinderen vorige week woensdagmiddag wel iets aan het doen in het Stadspodium GO in Leerdam. 

Zo konden de kinderen deze culturele middag meedoen aan het p-trumpet spelen, koken, kickboksen, schilderen, dansen en het slopen van oude apparaten. Dat laatste was volgens een groepje jongens ook het leukste. Naast de slopertjes, die nogal herrie maakten om alles stuk te krijgen, zat een groepje kinderen heel rustig onder leiding van Tom van Campenhout een schilderij te maken van hun handjes. In de keuken waren kinderen druk bezig met het maken van mini-worstenbroodjes, die na het bakken gelijk werden opgegeten. Boven in de spiegelzaal genoot een groepje meisjes van de danslessen. 

Al met al, een zeer leuke middag voor iedereen. Werkgroepleden Jacqueline Wolthuis en Kylie Hoekstra vertelden erg blij te zijn dat de activiteiten van Jeugd Actief weer opgepakt kunnen worden. 

Zo starten binnenkort de voorrondes van het schoolvoetbal, kunnen kinderen in het voorjaar weer meedoen aan het kinderkookcafé en het Timmerdorp zal als alles goed gaat gehouden worden van 15 tot 19 augustus.