• De verkiezingsmarkt in Schoonrewoerd.
• De verkiezingsmarkt in Schoonrewoerd. Foto: Gertjan den Ouden

Verkiezingscampagnes in volle gang

Algemeen

vijfheerenlanden • De verkiezingscampagnes van de politieke partijen in de gemeente Vijfheerenlanden zijn in volle gang. Afgelopen zaterdagmiddag vond onder meer de verkiezingsmarkt in Schoonrewoerd plaats.

Op uitnodiging van Dorpsvereniging Schoonrewoerd waren alle acht de partijen aanwezig om in gesprek te gaan met inwoners over hun wensen, de partijstandpunten uit te leggen en om promotiemateriaal uit te delen. De sfeer was ontspannen en alle politici waren merkbaar enthousiast over het feit dat ze elkaar weer eens in levenden lijve zagen. Het merendeel van de raadsvergaderingen vond de laatste twee jaar immers online plaats. 

Niet de eerste activiteit
Voor veel politici was het niet de eerste campagneactiviteit. Zo was de VVD ‘s ochtends al langs de deuren geweest in de wijk Broekgraaf in Leerdam en was de SGP op bezoek bij boer Gerritsen en bij Dorpsinitiatief Lexmond. Jaap Breur, lijsttrekker van D66, vertelde dat zijn partij de campagne wel wat heeft versoberd vanwege de oorlog in Oekraïne.

Dat die oorlog de inwoners van Schoonrewoerd ook bezig houdt was ook merkbaar. Achter de verkiezingsmarkt werd namelijk een grote inzamelingsactie gehouden voor de getroffen Oekraïners. 

Op de verkiezingsmarkt kwamen enkele tientallen bezoekers af die met de politici in gesprek gingen, een wens op het bord van VHL-Lokaal schreven of die hun kinderen kwamen ophalen van het CDA-springkussen. Een gezellige samenkomst dus voorafgaand aan een belangrijke campagneweek.