• De Jeugdbrandweer van Leerdam.
• De Jeugdbrandweer van Leerdam. Foto: Aangeleverd

Jeugdbrandweer van Leerdam zoekt nieuwe leden

Algemeen

LEERDAM • De jeugdbrandweer van Leerdam is op zoek naar nieuwe leden.

Veel kinderen dromen er van om bij de brandweer te mogen. En dat kan al eerder dan de meeste kinderen denken. In Nederland zijn meer dan 150 jeugdbrandweerkorpsen actief. Hierbij leren de kinderen op spelenderwijs enkele vaardigheden van de brandweer en het werken in teamverband. Een doelstelling van de jeugdbrandweer is dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige brandweer of de beroepsbrandweer. Zo zijn bij een groot aantal brandweerkorpsen mensen werkzaam die hun brandweercarrière bij de jeugdbrandweer zijn begonnen. De jeugdbrandweer wordt daarom gezien als de kweekvijver voor de volwassen brandweer.

De jeugdbrandweer van Leerdam kent een mooie historie. In 2016 en 2017 werden zij landskampioen. Naast de wedstrijden tegen andere korpsen worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals een kamp, spelletjesdag of barbecues.

Régis Exaltus en Thomas Crum zitten nu een paar jaar bij de jeugdbrandweer. “Bij de jeugdbrandweer is het super gezellig. Je leert nieuwe vrienden kennen en vormt samen een echt team”. De vader van Régis vult aan: “Het is ook goed voor de sociale ontwikkeling van de kinderen. Ze leren samenwerken en krijgen discipline.”

De jeugdbrandweer van Leerdam oefent iedere woensdagavond op de kazerne van de brandweer. Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen contact opnemen met Angelica Vermeulen via a.vermeulen2@vru.nl.