• Peter Markus gaf de leerlingen een presentatie in een voormalig skybox.
• Peter Markus gaf de leerlingen een presentatie in een voormalig skybox. Foto: Aangeleverd

Leerlingen Vecon Business School Heerenlanden krijgen presentatie over media

Algemeen

LEERDAM • De leerlingen van de Vecon Business School van Het Heerenlanden hebben een presentatie bijgewoond van Peter Markus van Online Seminar. Deze presentatie vond plaats op een bijzondere plek, namelijk Studio 300 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. 

Een skybox in de Johan Cruijff ArenA is omgebouwd tot volwaardige webinarstudio waar diverse live interactieve uitzendingen worden verzorgd. De presentatie van Peter Markus ging echter ook over het fenomeen commerciële tv. Markus heeft als content & mediastrateeg lange tijd bij RTL gewerkt waar hij medeverantwoordelijk was voor de (commerciële) totstandkoming van diverse producties en (branded content) programma’s. 

Wereld van kijkcijfers 
Markus nam op een zeer bevlogen wijze de leerlingen mee in de wereld van kijkcijfers, de do’s & dont’s van een goed format, sponsoring en de welbekende reclameblokken. Ook besteedde hij aandacht aan de veranderende kijktijd, waar het traditionele tv-kijken steeds minder wordt en ‘on demand’ en interactieve content een steeds grotere vlucht maken.

Traditionele tv
De aanwezige leerlingen herkenden dit en gaven aan dat zij ook steeds meer en vaker op andere kanalen actief zijn en zo de content tot zich krijgen. De kijker bepaalt steeds meer waar en wanneer hij een bepaalde boodschap tot zich wil nemen. Overigens blijft volgens Peter Markus het ‘traditionele tv-kijken’ wel overeind. Hij gaf hierbij voorbeelden als live sportwedstrijden en grote (live)shows waar een uitslagcomponent in zit, maar ook het nieuws en actualiteitenprogramma’s blijven relevant.

Het bedrijf waarvoor Markus nu werkt biedt een interactieve manier van communicatie waarbij data centraal staat. Live en on demand, maar altijd interactief. Het concept of format bepaalt of het succesvol wordt ontvangen, die creativiteit heb je nodig in het grote aanbod dat er is. 

Al met al een zeer geslaagde presentatie in een boeiende wereld.