Startsignaal 'Doortrappen activiteiten' gegeven

vijfheerenlanden • Wethouder Marcel Verweij heeft gistermiddag het startsignaal gegeven voor de ‘Doortrappen activiteiten’ die georganiseerd worden door Team Sportservice Vijfheerenlanden. De activiteiten bestaan uit ochtenden waarop er aandacht wordt besteed aan veilig op- en afstappen, beweeg- en evenwichtsoefeningen. Bovendien krijgen deelnemers handige tips over het gebruik van de fiets. In Leerdam en Vianen kunnen deelnemers ook kennismaken met een zitfiets. Het doel is om de kans op een val zo klein mogelijk te maken en plezier in het fietsen te houden. Het eerste evenement is op dinsdag 29 maart in Leerdam. Deelnemers worden om 10.00 uur ontvangen met een kop koffie of thee, waarna er interactief programma volgt met praktische informatie. Doortrappen gaat de komende tijd ook nog langs in Ameide, Meerkerk en Vianen. Men dient de eigen fiets mee te nemen. Deelname is gratis. Mensen die interesse hebben en zich willen aanmelden kunnen dat doen door contact op te nemen met Britt Holtz-Hendrikse, Buurtsportcoach Team Sportservice Vijfheerenlanden, via bholtz@teamsportservice.nl of 06-17652574.


Kleurwedstrijd Waardlanden

regio • Van 7 tot en met 13 maart is het weer de Week van de AfvalHelden. Dan zetten gemeenten en organisaties in het hele land de bijna 30.000 professionals die werken in de afvalbranche in het zonnetje. Ook Waardlanden doet mee. Een van de acties is een kleurwedstrijd voor kinderen in de gemeenten Vijfheerenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden. Iedereen die meedoet, kan zo zijn waardering laten zien. Wethouder Ro van Doesburg (Gorinchem): “Ook wij mogen met z’n allen trots zijn op het werk en de mensen van Waardlanden, onze AfvalHelden. Zij houden onze straten schoon en zorgen er dagelijks voor dat ons afval wordt ingezameld en gebruikt voor nieuwe grondstoffen en energie. Daarom roep ik alle scholen en kinderen op om mee te doen aan de kleurwedstrijd. Kleur de plaat in en plak deze op school of thuis achter het raam in de week van de AfvalHelden van 7 tot en met 13 maart. De AfvalHelden van Waardlanden kijken uit naar jullie kleurplaten.” Alle kinderen die een foto van hun kleurplaat mailen naar Waardlanden, maken kans op een leuke prijs. Meer informatie over de kleurwedstrijd staat op www.waardlanden.nl.


Auto op zijn kant in Leerbroek

leerbroek • Op het Recht van ter Leede in Leerbroek heeft in de nacht van zondag op maandag een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden. Een vrouw raakte een paaltje met haar auto, die vervolgens op zijn kwant terecht kwam. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor drie, waarna de hulpdiensten uitrukten. De vrouw werd door de brandweer uit haar auto geholpen en de auto weer rechtop gezet. De verwondingen van de bestuurder lijken mee te vallen.