Waterpolosters De Linge/PCG onderuit

ede • Het 1e damesteam van De LINGE/PCG was afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen het damesteam uit Ede. Het team ging met drie vaste speelsters minder richting Ede, maar was gemotiveerd om er toch een goede wedstrijd uit te slepen en om hopelijk een punt mee naar huis te kunnen nemen.

De eerste periode kreeg de tegenstandster na bijna anderhalve minuut spelen al hun eerste 5 meter, de pas 17- jarige goed keepende Lisa Schep hield hem uit haar doel. Deze periode van 6 minuten gingen de kansen gelijk op en eindigde in een 2-0 stand voor de dames van Polar Bears.

In de 2e periode wist Merel van der Veen na 50 minuten de 2-1 te maken, waarna ze een minuut later via een 5 meter de stand gelijktrok naar 2-2. Daarna bleef er de hoop om gelijk op te blijven trekken, echter maakte de tegenstander beter gebruik van de fouten die er aan de kant van de dames van De Linge/PCG werden gemaakt en eindigde deze periode in een 6-2 stand.

In de 3e periode liep de tegenstander verder uit, ondanks dat Jasmijn van Wijk en Merel van der Veen de 5 meter benutten, liep men verder uit naar 9-4.
In de 4e periode probeerde de Leerdams/Gorinchemse dames nog om het verschil niet op te laten lopen, maar bleek men niet bestand tegen de fysieker en beter spelende tegenstandsters. Merel van der Veen scoorde al snel haar vierde doelpunt en de Heukelumse Lisanne Plenter wist in korte tijd nog twee doelpunten te maken. Het gebrek aan wedstrijdritme bleek op te breken en er werden meer onnodige fouten gemaakt. De eindstand werd 13-7.

Op zaterdag 12 maart spelen de dames om 17.00 uur in Leerdam tegen het damesteam uit Wageningen