vrijdag 4 maart

Toneelroute Kick-off op vrijdag 4 maart in Vianen
19:30, Vianen, De Voorhof. De Toneelroute Kick-off bijeenkomst, die op 18 februari afgelast werd vanwege de storm, is verplaatst naar vrijdag 4 maart. Het evenement vindt plaats in basisschool De Voorhof aan de Looch 3 in Vianen en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Alle inschrijvingen worden automatisch verzet naar 4 maart. Niemand hoeft zich dus opnieuw in te schrijven. Wie nog niet is aangemeld, of juist wil afmelden, kan een mailtje sturen naar vrijwilliger@toneelroute.nl. Voor meer informatie: www.toneelroute.nl.

Kees van Amstel met Een bang jongetje dat hele enge dingen doet
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Kees van Amstel verzorgt op vrijdag 4 maart vanaf 20.30 uur een voorstelling in Stadspodium GO in Leerdam. Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En grappen. Veel grappen. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.go-leerdam.nl.

zaterdag 5 maart

Repair Café Vianen
Er worden veel dingen weggegooid, ook dingen waar bijna niets mis mee is of die na een eenvoudige reparatie weer bruikbaar zijn. Het Repair Café Vianen maakt het mogelijk om kapotte spullen een tweede leven te geven. Beter voor de portemonnee, maar vooral beter voor het milieu! Het Repair Café is op zaterdag 5 maart van 9.00 tot 12.00 uur. De reparaties zijn gratis. Vanaf maart is het weer mogelijk om onder het genot van een kopje koffie of thee bij ons te wachten tot uw reparatie klaar is. Locatie: Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6b Vianen U kunt contact met ons opnemen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout 06-13636414.

Boelmarktloods
09:00, Meerkerk, Energieweg 3. De Boelmarktloods aan de Energieweg 3, loods M&N, in Meerkerk is zaterdag 5 maart weer geopend van 09.00 tot 11.30 uur. Er is ook weer gelegenheid om een kopje koffie te drinken om, als vanouds, gezellig bij te praten. Ook zal deze morgen , rond 10.00 uur, de symbolische overhandiging van de opbrengst van de boelmarkt over het jaar 2021 aan vertegenwoordigers van de gekozen Goede Doelen 2021 plaatsvinden. Dat zijn Hospice Gorinchem, Cubamigos en Victory4All.

Elvis tribute met The Show
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadspodium GO in Leerdam wordt op zaterdag 5 maart een Elvis tribute gegeven met The Show. The Show is een eerbetoon aan één van de grootste entertainers uit de muziekgeschiedenis. In deze show nemen Jonnie Mulder & Peter Ryan bezoekers mee in een meer dan 2 uur durende theater-show langs de vele bekende en minder bekende songs van Elvis Presley. Deze show is tevens een homage aan hun mede collega zanger Richard Kracht die hierin ook een grote rol zou spelen, maar helaas onverwachts kwam te overlijden. Van de vele facebook-live-shows tijdens de verschillende lockdowns, nu naar het echte podium in deze spetterende liveshow theatershow. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.go-leerdam.nl.

dinsdag 8 maart

Vrouwen van Nu-avond over hart- en vaatziekten
19:45, Meerkerk, De Linde. Dinsdag 8 maart organiseert Vrouwen van Nu afdeling Meerkerk een avond over hart- en vaatziekten. Aanvang 19.45 uur in Dorpshuis de Linde.

woensdag 9 maart

Kinderbingo
14:30, Leerdam, Wijkcentrum West-End. In Wijkcentrum West-End aan de Van Gentstraat 20 in Leerdam wordt op woensdag 9 maart weer een kinderbingo gehouden voor kinderen vanaf vier jaar. Kosten bedragen 7 euro voor leden en donateurs en 7,50 euro voor niet-leden en -donateurs. Er worden zeven rondjes gespeeld en er zijn leuke prijzen te winnen. Ouders en verzorgers zijn welkom om te kinderen te helpen.

donderdag 10 maart

Presentatie van Zeeland onder water
19:30, Schoonrewoerd, Schaapskooi. Op donderdag 10 maart organiseert de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden weer een presentatieavond in de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang: 19.30 uur zaal open om 19.00 uur. De avond gaat over Zeeland. De meeste mensen kennen van Zeeland het landdeel. Prachtige duinen, stranden, historische dorpjes en uitgestrekt boerenland. En de zee natuurlijk. Kijkend vanaf de zeedijken, lijken de Oosterschelde en de Grevelingen een grauwe watermassa.Weinigen weten dat onder de zeespiegel een uitbundige flora en fauna aanwezig is. In deze presentatie worden bezoekers door Erik Leisink en Gijs Jongeleen meegenomen naar Zeeland onder water. Tijdens de presentatie zien bezoekers soorten die, als je met enige regelmaat in Zeeland duikt, elk jaar wel te zien kan krijgen.