Gemeente start leefstijlinterventie

vijfheerenlanden • Het leefstijlprogramma GLI kan in Vijfheerenlanden van start. Wethouder Marcel Verweij tekende 22 februari 2022 het 2-jarig regio-akkoord. Het programma begeleidt mensen met overgewicht naar een blijvend gezondere leefstijl en een gezond gewicht. GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. De basisverzekering vergoedt dit programma volledig.

Overgewicht en een ongezonde leefstijl vergroten het risico op hart- & vaatziekten, diabetes en andere chronische aandoeningen. De gemeente heeft zich daarom aangesloten bij het samenwerkingsverband ‘GLI Zuid-Holland Zuid’. Hierin werken huisartsen, GGD en zeven gemeenten samen aan meer en betere zorg op het gebied van leefstijlbegeleiding. 

In de praktijk van Boersma aan de Prinses Marijkeweg in Ameide gaat in mei de eerste GLI-groep van start. Die maand start ook de eerste GLI-groep in Leerdam. De groepen worden begeleid door GLI-coach en oefentherapeut Luuk Hilhorst van OrthoClinic. Hilhorst: ‘Als oefentherapeut behandel ik veel mensen met klachten aan het beweegapparaat. Vaak is een te hoog lichaamsgewicht een onderliggende oorzaak. Binnen ons behandeltraject is er weinig ruimte om uitgebreid aan leefstijlverandering te werken. Met de GLI kunnen we twee jaar lang coachen op een complete leefstijlverandering. Denk aan: voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Zo kunnen we onze cliënten dus beter helpen en voorkomen dat klachten na een tijdje weer terugkeren."

Meer informatie op glizuidhollandzuid.nl.