Verkiezingspagina en enquête over 'wonen'

vijfheerenlanden • De werkgroep Vijfheerenhuurders van de huurdersorganisaties van de woningcorporaties in Vijfheerenlanden hebben een verkiezingspagina opgesteld, waarin de deelnemende partijen aan de verkiezingen gescreend zijn op het onderwerp ‘wonen’.

Aansluitend heeft de werkgroep een enquête opgesteld. "Voor de enquêtevragen heb ik vooraf contact gehad met de Woonbond", vertelt Leo Smit namens de werkgroep. "De woonbond beoordeelt de verkiezingspagina en enquête als zeer goed en zei ‘wow’. Net zoals anderen die ik tussentijds benaderde."

Smit: "Het is voor ons van groot belang om zoveel mogelijk reacties te verkrijgen die we later weer kunnen gebruiken in ons overleg met de corporaties en de gemeente."

Valk veel te kiezen

Bij de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad van Vijfheerenlanden valt er veel te kiezen voor de huurders van de woningcorporaties Fien Wonen, LekstedeWonen en KleurrijkWonen. De huurdersorganisaties zijn verenigd in de werkgroep Vijfheerenhuurders en hebben daarom een verkiezingspagina opgesteld.

Op deze pagina zijn de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen bekeken op het onderwerp ‘wonen’. Zo kun je gemakkelijk de onderlinge verschillen zien en beoordelen welke partij het meeste voor heeft met de sociale volkshuisvesting. 

Juiste advies

De Vijfheerenhuurders verzoeken de (aanstaande) huurders met klem de enquête in te vullen, zodat zij namens de huurders de juiste adviezen kunnen geven en beslissingen kunnen nemen. Het invullen duurt enkele minuten.

De verkiezingspagina van Vijfheerenhuurders is te vinden op: www.vijfheerenhuurders.net/2022/01/30/gemeenteraadsverkiezingen-vhl-2022. Op deze webpagina staat ook de link naar de enquête.