• Annette Silvester vond haar passie als opruimcoach.
• Annette Silvester vond haar passie als opruimcoach. Foto: Aangeleverd

Opruimcoach Annette Silvester vond haar passie: ‘Opgeruimd huis is opgeruimd hoofd’

Algemeen

EVERDINGEN • Annette Silvester is de dochter van een bloemist en werkte zelf ook jaren in die hoedanigheid. Na een studie toegepaste psychologie en na een tijd werkzaam te zijn geweest als intercedent voor zorgpersoneel, zit ze na het uitbreken van corona zonder werk thuis. Annette besluit de opleiding tot opruimcoach te volgen en heeft nu op 52-jarige leeftijd haar passie gevonden: anderen adviseren en helpen met het opruimen van hun huis. “Het heeft er eigenlijk altijd al in gezeten.”

“Op mijn achtste was ik eens bij een vriendinnetje thuis. Daar stonden in de badkamer alle flesjes door elkaar en die ben ik toen gaan ordenen. Die geordendheid heb ik altijd gehouden en pas ik zelf thuis ook toe. Toen ik hoorde van de opleiding tot opruimcoach dacht ik meteen dat dit heel goed bij me zou passen”, vertelt Annette enthousiast. 

Werkwijze
Maar wie kan Annette dan precies helpen en hoe gaat ze te werk? “Nou, eigenlijk variëren mijn klanten van jong tot oud. Het kunnen jonge gezinnen zijn die het door hun drukke leven soms even niet meer kunnen overzien, maar ook ouderen die met wat handige tips al geholpen zijn.”

“Mijn eerste bezoek is om te inventariseren en wat tips te geven. Dit bezoek is gratis. Als je dan besluit om met me aan de slag te gaan, merk ik dat er met drie opruim sessies van twee of drie uur per keer, al een mooi resultaat is bereikt, dat vaak ook blijvend is.”

Zelf overzicht creeren 
Dat het resultaat blijvend is komt volgens de opruimcoach doordat de klant zelf overzicht heeft gecreëerd en weet wat hij of zij in huis heeft. “En vervolgens wil je dat zo houden, want een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd, dat is echt zo”, benadrukt ze stellig. “Ik heb ook klanten die er door de sessies achter komen dat ze bepaalde spullen weg kunnen gooien of die iets vinden wat ze al heel lang kwijt waren.”

Generen niet nodig
Ook komt Annette het tegen dat mensen zich generen voor hun opruimgedrag. “Maar dat is echt niet nodig. Ik wil gewoon heel graag helpen. De meeste mensen weten er ook wel overheen te stappen. Bovendien ben ik als professional veel gewend en ik ga vanzelfsprekend discreet met informatie om.

Wie hulp kan gebruiken bij het opruimen of een zetje in de goede richting nodig heeft door middel van tips kan kijken op www.creannette.nl voor meer informatie of mailen naar annet@creannette.nl.