• De werkgroep Programmering & Verhuur bij Stadspodium GO.
• De werkgroep Programmering & Verhuur bij Stadspodium GO. Foto: Aangeleverd

Leerdams theater presenteert gevarieerd programma voor Stadspodium GO

Algemeen

LEERDAM • Tijdens de laatste lockdown konden er helaas geen voorstellingen plaatsvinden in het Leerdamse Stadspodium GO. Maar achter de schermen gebeurde er des te meer.

Maar liefst zes vrijwilligers meldden zich aan om de werkgroep Programmering & Verhuur van het Stadspodium te versterken. En samen zorgen ze nu al voor een gevarieerd programma.

De eerste nieuwkomers zijn de zussen Roodzant, Linda en Marika, die beiden hun sporen ruimschoots hebben verdiend als vrijwilliger bij The Jungle en al jarenlang trouw bezoekers zijn van GO. Samen hebben ze direct hun eerste act geboekt voor 16 april: Crosby, Stills, Nash & Young Tribute Déjà Vu en zijn er plannen in juni met de geweldige coverband Stick Em Up. Ook voor het volgend seizoen zitten ze vol plannen voor TOP muziekavonden. Marika is ook toegetreden tot het bestuur van GO.

Vervolgens Erwin Kooijman, zeker geen onbekende in Leerdam. Initiator van GlassDance & Zomerfestival Leerdam en onder meer voorzitter van de Stichting Marketing Leerdam Glasstad. Binnen GO gaat hij zich vooral hard maken voor de jeugd, zeker nu M3 niet meer beschikbaar is voor deze leeftijdscategorie. De eerste initiatieven zijn al genomen en later dit jaar worden de eerste dance events geprogrammeerd. Om deze events van de grond te krijgen is geld en knowhow nodig; daar weet Erwin als geen ander de juiste adressen voor te vinden. Erwin maakt op 25 maart zijn debuut met Exile - Rolling Stones Tribute.

Arjan Fritz, ook trouw bezoeker van GO, blijkt een technische inslag te hebben en versterking bij de licht- en geluidafdeling van het theater is altijd welkom. Hij loopt op dit moment mee met ervaren technici, en later dit jaar zullen we hem vaker aan de knoppen zien. Dat hij ook handig is met ander gereedschap kwam van pas toen hij samen met Mark Kamp (ook nieuwe vrijwilliger) onze nieuwe mobiele bar ging bouwen. Daar hebben ze samen een mooi stukje werk neergezet, een goede toevoeging aan onze mogelijkheden in de zaal. ‘Binnenkort te zien in dit theater’; en dan ook voorzien van graffiti.

Mark, die in een grijs verleden met zijn bandje rondtoerde langs bekende en minder bekende Nederlandse poppodia, is tekstschrijver van beroep en die kwaliteit zet hij graag in voor het Stadspodium door samen met de 6e en jongste aanwinst, Marissa Brand, zorg te gaan dragen voor Instagram en Facebook. Marissa studeert momenteel nog aan Breda University Of Applied Sciences, Leisure and Events Management, en maakte al eerder een programmaflyer voor GO. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een flyer met het programma van 1 maart tot en met juni 2022.

Binnenkort zijn die flyers weer te vinden op de bekende plaatsen en het is nu al duidelijk; het wordt een geweldige tweede helft van het theaterseizoen. Samen met de vaste kernleden Gerrit van den Berg en Cora van den Wijngaard staat een nieuwe werkgroep Programmering & Verhuur klaar. En dat is te zien, want Stadspodium GO is volgeboekt tot en met juni met pop, rock, theater, klassiek, cabaret en nog veel meer. Dus kijk op de website, Instagram of Facebook. Er zijn nog tickets te boeken.