• Mariëlle van der Gouw met haar vlag en walnoten.
• Mariëlle van der Gouw met haar vlag en walnoten. Foto: Aangeleverd

Mariëlle ontwierp fruitkraamvlag

enspijk • Mariëlle van der Gouw deed mee aan een ontwerpwedstrijd van dagblad 'De Gelderlander'. De bedoeling was om een vlag voor de Betuwe te ontwerpen. Mariëlle ging enthousiast aan de slag, ontwierp een vlag en stuurde deze in. 

Helaas het ontwerp vanwege een administratieve miscommunicatie nooit meegenomen in de wedstrijd, maar Mariëlle ging niet bij de pakken neer zitten. Ze vond het ontwerp te leuk om er niks mee te doen en wil de vlag nu verspreiden als 'Betuwse Fruitkraampjesvlag'. Als geboren Betuwnaar had het Mariëlle leuk geleken om haar vlag door de hele regio te zien prijken, maar toen bleek dat er bij de Gelderlander het één en ander mis was gegaan en haar ontwerp niet meedeed met de wedstrijd, was ze flexiblel.

Trots op product

"Het leek me zonde om er helemaal niets mee te doen en dus kwam ik op het idee om de vlag te gaan verkopen aan houders van fruitkraampjes in de Betuwe. Het idee is simpel. Iedereen die een fruitkraampje heeft met mooie producten, kan de vlag kopen en aan zijn of haart kraampje laten wapperen. Zo laat je zien dat je trots bent op je product."

"Op mijn website is een kaartje te zien waarop de eigenaren van de vlag, en dus van fruitkraampjes, te zien zijn. Mensen kunnen op basis van dat kaartje bijvoorbeeld een mooie fietsroute langs de kraampjes maken door de Betuwe. Dat is toch leuk?"

Walnoten

Op de site zijn inmiddels vier fruitkraampjes te zien, maar die worden binnenkort aangevuld. Mariëlle heeft inmiddels namelijk tien vlaggen verkocht. Haar eigen kraampje staat ook tussen, ze verkoopt namelijk walnoten.

Maar ook aan de mensen die geen fruitkraampje hebben, maar het ontwerp wel mooi vinden, is gedacht. Mariëlle liet het logo wat op de vlag staat ook afdrukken op twee verschillende boodschappentassen, een opvouwbare en een XL-versie. Mariëlle: "Met deze tas kun je langs alle Betuwse fruitkraamjes gaan om hem helemaal vol te stoppen met alles wat de Betuwe je te bieden heeft."

Bestellen

De vlag en de boodschappentassen zijn te bestellen op www.debetuwsefruitkraampjes.nl. De vlag kost 17 euro, de opvouwbare boodschappentas 5 euro en de XL tas is 15 euro. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.