VIKO krijgt pak slaag in Tilburg

tilburg • Afgelopen zaterdag reisde VIKO af naar Tilburg om tegen de plaatselijke korfbalvereniging te spelen. De wedstrijd werd kansloos verloren met 24-14. Voor aanvang van de wedstrijd leken de kansen gelijk voor beide verenigingen. VIKO stond weliswaar twee punten achter de Tilburgers, maar met één wedstrijd minder gespeeld.

De Tilburgers gingen voortvarend van start. Ze speelde fel op de bal en maakten het VIKO erg moeilijk om tot goede aanvallen te komen. Ze wisten egelmatig te scoren, waardoor VIKO binnen drie minuten al tegen een 3-0 achterstand aankeek. Wat VIKO ook probeerde, de ploeg uit Tilburg had hen volledig in de tang.

Na negen minuten wist VIKO een beetje uit de greep van Tilburg te komen. De bal kon langer rondgespeeld worden en vooral Rick Heijnen kwam op stoom door een paar fraaie afstandsschoten achter elkaar door de korf te mikken. Tilburg deed er alles aan om hem te verdedigen, maar de snelle aanvaller was in deze fase niet af te stoppen. Jammer genoeg wist de rest van het team maar moeilijk mee te scoren, waardoor VIKO de hele eerste helft tegen een achterstand bleef aankijken. Ivan Karstens werd nog in de ploeg gebracht voor Brendan Ritmeester, maar hij kon niet voorkomen dat de ploeg uit Vianen met 14-11 de rust in ging.

De tweede helft bleef Tilburg rustig naar de kansen zoeken en vond het deze ook steeds makkelijker. VIKO speelde niet goed en verloor volledig de grip op de wedstrijd. Eindstand 24-14.