Nederlaag Servia in Woerden

woerden • Deze zaterdag mocht Servia HS1 aantreden tegen BPA VTC Woerden HS1, de nummer 10 van de ranglijst. Helaas wegens blessure van spelverdeler Pim Jenniskens en afwezigheid van spelverdeler Wayne Hol, werd er niet afgereisd naar Woerden met een ideale selectie. Passer loper Kelvin Wolken neemt tijdelijk de rol van spelverdeler op zich.

De wedstrijd begon moeizaam voor Servia HS1, waarbij er direct een achterstand van 5 punten opgelopen werd: 10-5. Het team begon hierna wat beter te draaien met Kelvin Wolken als spelverdeler en kwam terug tot 13-13.. Rik Meuleman werd gezocht met de service, maar hij wist zich goede staande te houden in de service-pass. Na een spannend einde van de set, eindigt deze toch in verlies (25-23).

In de tweede set is het juist Servia dat een voorsprong creëert van 5-10. VTC Woerden komt nog lang zij, maar Servia blijft alert. Sjoerd Hendriks weet met zijn service de tegenstander enkele keren te verrassen, waardoor de heren voorsprong behouden en de setwinst binnenhalen (19-25). In set drie weten beide teams niet het beste spel neer te zetten, maar VTC Woerden weet een gaatje te slaan van vier punten, wat Servia niet meer weet te dichten.

De vierde set verloopt spannend, ondanks de grote hoeveelheid aanvalsfouten aan de kant van Servia. De set ligt ook verschillende keren stil door groot rumoer omtrent de ietwat willekeurige beslissingen van het scheidsrechtersduo. Na een gelijke stand van 21-21, trekt VTC Woerden aan het langste eind (25-22).

Eindstand dus 3-1 in het voordeel van Woerden.