• De initiatiefnemers van de Alpha cursus.
• De initiatiefnemers van de Alpha cursus. Foto: Aangeleverd

Praten over het leven bij Alpha cursus

vianen • In de Hoeksteen in de wijk Monnikenhof start op dinsdag 1 maart een Alpha Cursus. Het biedt mensen uit Vianen en de omliggende regio de  kans om met anderen te spreken over wat men met het Christelijk geloof kan of over wat het doel in het leven is. Deze cursus is iets voor iedereen die vragen heeft over het leven of over het christelijk geloof.  

Tijdens de cursus is er volop gelegenheid om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen. Alpha is een landelijk opererende organisatie die zich heel laagdrempelig bezig houdt met het christelijk geloof. Zij zijn de drijvende kracht achter de Alpha cursus die al jaren op vele plaatsen in Nederland plaats vindt. Een aantal enthousiastelingen vanuit de Baptisten gemeente De Rank Rivierenland, heeft het initiatief genomen om de cursus naar Vianen te halen.

Gedurende tien avonden denkt men tijdens een Alpha-avond na over over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Op de avonden ontmoet men nieuwe mensen. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of kennis over de bijbel.

Veel mensen met vragen

Volgens initiatiefnemers Gerrit Nap, Ans van Leeuwen, Henrick Reijersen van Buuren en Wim van Galen is het geweldig dat er een cursus over het Christelijk geloof in Vianen te volgen is. "We zien om ons heen veel mensen met veel vragen over vele dingen in het leven", aldus Nap. "De afgelopen twee coronajaren spelen daar zéker ook in mee. Veel zaken die vanzelfsprekend waren, blijken toch niet zo gewoon te zijn als dat we dachten. Mensen hebben vaak vragen die best moeilijk zijn om in je eentje over na te denken. Waarom niet samen met anderen, die dezelfde vragen hebben over het leven?", vult Reijersen van Buuren aan. "Alpha is dé plek waar dat kan."

Negen dinsdagen

Op dinsdagavond 1 maart is de eerste avond in de Hoeksteen en daarna volgen er negen opeenvolgende dinsdagen. Elke avond begint met een maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luistert men naar een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

De avonden zijn gratis en duren van 18:30 uur tot 21:30 uur. Meer informatie op: www.derankrivierenland.nl/alpha/.