Verbazing over onderzoek gemeente

lexmond • VVD Vijfheerenlanden stelt vragen aan het college over de woningbouw in Lexmond. De partij laat schriftelijk weten dat het op de hoogte is gesteld door een omwonende over de plannen van het college om een veldonderzoek te starten naar mogelijke woningbouw onder andere aan de Nieuwe Rijksweg 20 in het dorp. 

De VVD geeft aan dat als dit klopt, het college dit onderzoek zonder consultatie en instemming van de raad is gestart. De partij heeft grote bedenkingen bij de locatie aan de Rijksweg. De locatie wordt namelijk al meer dan vijftien jaar gebruikt als evenementenlocatie, bovendien hebben het Dorpsinitiatief Lexmond en Sportstichting Lexmond heldere plannen ontwikkeld voor het sportcomplex.

Ook de actiegroep Evenemententerrein Lexmond is verbaasd en teleurgesteld. De groep heeft een brief gestuurd naar het college waarin het haar frustratie uit. Nadat het hoorde van het plan om het evenemententerrein te onderzoeken als bouwlocatie kwamen diverse bezorgde inwoners van Lexmond afgelopen zaterdag bijeen. Men benadrukt dat het wil dat de inwoners van Lexmond worden gehoord alvorens men definitief besluit woningbouw te realiseren op het terrein. 

De actiegroep geeft aan teleurgesteld te zijn in de politiek, aangezien men tijdens de onlangs georganiseerde Politieke Ronde en het Politiek Café nog benadrukt heeft welke plannen men heeft met het terrein. Nagenoeg alle afgevaardigden van de politieke partijen reageerden toen enthousiast.