Asperen recht de rug en verslaat ZBC'97

asperen • Asperen heeft thuis een overwinning geboekt op ZBC’97. Na de nederlaag van vorige week bij Herovina richtte de ploeg van Jeffrey Kleijn zich knap op. Het werd 3-2. Na acht minuten maakte Ruben Boet met een fraai afstandsschot de 1-0. Tien minuten later was het echter alweer gelijk. In het vervolg van de eerste helft was Asperen heer en meester. De 17-jarige Lucas van Dortmont maakte de 2-1 en Asperen kreeg een aantal goede mogelijkheden op meer. Het verzuimde echter om de wedstrijd al voor de rust te beslissen. Vlak na rust werd het iets rommeliger bij de thuisploeg, waarna het na 55 minuten 2-2 werd. De thuisploeg gaf echter niet op en kreeg uiteindelijk waar het recht op had. De 18-jarige invaller Hessel Breider maakte op aangeven van familielid Gerard Breider de 3-2. Het zou de eindstand blijken. “Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen”, zei Jeffrey Kleijn na afloop. “Zeker na vorige week is dit erg lekker. De laatste tien minuten was het niet mooi meer en was het vooral pompen of verzuipen, maar hebben de jongens er alles aan gedaan om de wedstrijd over de streep te trekken.”

Leerdam Sport'55 laat zege glippen

leerdam • Leerdam Sport heeft in eigen huis een grote mogelijkheid op een overwinning laten liggen. De thuisploeg stond lange tijd voor, mistte een penalty en kreeg kort voor tijd de deksel op de neus. Eindstand: 1-1. De Leerdammers lieten de bezoekers het spel maken en waren zelf vaak gevaarlijk vanuit de omschakeling. Leerdam Sport-aanvaller Ray Kant zette de thuisploeg na een mooie aanval op 1-0.  In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. Unitas had veel de bal en was soms dreigend, maar Leerdam Sport blijf loeren op een omschakelmoment. Een kwartier voor tijd kreeg de gastheer haar grootste kans op de 2-0. Youssef Boudou mocht aanleggen voor een penalty, schoot ook raak, maar moest hem overnemen. Diverse teamgenoten zouden te vroeg zijn ingelopen. Zijn tweede poging was helaas minder dan zijn eerste en ging over. Vlak voor tijd ging een directe vrije trap van Unitas door de Leerdamse muur en was het gelijk. Paulo Lopulalan (Leerdam Sport) baalde dat zijn ploeg de overwinning niet over de streep had getrokken. “Het kon twee kanten op, maar we hebben genoeg kansen gehad. Dat penaltymoment maakt het natuurlijk extra zuur. Anders sta je gewoon op 2-0. Toch moeten we eerlijk zijn: ook zij hebben een goede jonge ploeg."

Ghilles Sedik naar LRC Leerdam

dalem/leerdam • Zaterdageersteklasser LRC Leerdam heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de komst van Ghilles Sedik. De 21-jarige linksbenige centrale verdediger komt over van de in 2F uitkomende regiogenoot GJS en maakt dus een stap omhoog. De Leerdammers lieten daarnaast weten dat Axel Kordelaar en Nordin el Hasani ook volgend jaar op het Glaspark te bewonderen zijn. LRC Leerdam staat op dit moment op een zevende plek in de eerste klasse.