Knappe uitzege LRC Leerdam

de bilt • LRC Leerdam is goed uit de startblokken gekomen bij de hervatting van het competitievoetbal. Op bezoek bij De Bilt boekte de ploeg op basis van het aantal gecreëerde kansen een verdiende overwinning: 1-3. LRC begon goed en kreeg binnen de eerste vijf minuten direct twee flinke kansen die niet werden benut. Even later Bart Barendregt strafte een misverstand in de defensie van de thuisclub wel af: 0-1. Direct vanaf de aftrap was het echter alweer gelijk. LRC wilde met te veel mensen naar voren en De Bilt profiteerde van de geboden ruimte. De Bilt kwam na de rust beter uit de kleedkamer, maar in de loop van de tweede helft pakte LRC het initiatief terug. Na 75 minuten dook Rick van Loo op voor de keeper van de thuisploeg. Die laatste legde van Loo neer. Gevolg: penalty en rood. Van Loo benutte het buitenkansje zelf. Joram Misbeek zorgde ook nog voor 1-3. LRC-trainer Emanuel Sluis was blij met de overwinning. “De Bilt is een stugge ploeg die thuis nog niet had verloren. Ons voetbal was niet geweldig, maar we hebben wel meer kansen gekregen dan zij. In mijn ogen dus een verdiende overwinning.”

Heukelums achttal pakt punt

heukelum • Heukelum heeft in een knotsgekke wedstrijd in eigen huis gelijkgespeeld tegen Wieldrecht. De thuisploeg kwam na 19 minuten op voorsprong door een goal van Max Schaaij. De thuisploeg speelde een prima eerste helft, maar stond nog voor rust met zijn tienen toen Brennan Bieri direct rood kreeg. In de tweede helft bleef Heukelum met een man minder redelijk makkelijk overeind. Benjamin Meijdam kreeg zelfs een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar mistte. Na 70 minuten ontving Tim Schwebke zijn tweede gele kaart en dus kon hij vertrekken. Heukelum hield stand, maar twee minuten voor het einde kwam de ploeg van Jerome Ceton zelfs met zijn achten te staan. Ook verdediger Jeffrey van der Heijden kreeg zijn tweede gele kaart. De 1-1 leek niet uit te kunnen blijven en dat bleef die dan ook niet. In de blessuretijd kwamen de bezoekers dan toch nog op gelijke hoogte.

Punt voor HSSC'61 bij hekkensluiter

maarssen • HSSC’61 heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd bij hekkensluiter OSM’75. De wedstrijd die ook geen winnaar verdiende eindigde in 1-1. De ploeg uit Hei- en Boeicop had in de eerste helft de wind mee, maar was niet goed genoeg in balbezit. Het tempo was laag en men creëerde weinig kansen. Wel kwam het op voorsprong. Owyn van Vuuren mistte in eerste instantie en penalty, maar benutte de rebound alsnog. Na een kwartier spelen in de tweede helft stond het 1-1 toen een schot van een spelen van de thuisploeg in de verre kruising zeilde. Het restant van de wedstrijd was redelijk open. Remon van Soest en Lennart de Groet kregen nog kansen. Gescoord werd er echter niet meer. ‘’Ik denk dat een gelijkspel terecht was. We hadden natuurlijk liever meer gehad, maar dat zat er vandaag simpelweg niet in”, concludeerde Marcel van Steenis na afloop.