• Niels de Kruijk (midden) als Nederlands kampioen.
• Niels de Kruijk (midden) als Nederlands kampioen. Foto: Aangeleverd

Niels de Kruijk Nederlands Kampioen Sprint bij de junioren

enschede • Niels de Kruijk (15) is afgelopen weekend Nederlands Kampioen Sprint geworden bij de junioren. Het bleef spannend tot de laatste rit, maar De Kruijk hielt het hoofd koel en wist de laatste 1.000 meter winnend af te sluiten. Hierdoor bleef hij de concurrentie nipt voor.

Niels deed vorige week al in een groot interview met deze krant uit de doeken dat hij van plan was om het beste uit zichzelf te halen tijdens het NK en hopelijk wat podiumplaatsen mee te pakken op verschillende afstanden. Na dit weekend kon hij rustig concluderen dat hij dat doel had behaald.  

Tijdens het weekend werden tegelijk het NK Sprint, NK Afstanden en NK Allround gereden. Iedere afstand die Niels reed telde mee voor alle verschillende disciplines. 

Steeds sterker

Gedurende de dag leek Niels alleen maar sterker te worden. Waar hij op zijn eerste 500 meter vijfde werd en op zijn eerste 1.000 meter achtste, won hij beide afstanden de tweede keer. De laatste 1.000 meter was het meest spannend, het verschil ten opzichte van zijn concurrent was namelijk minimaal. Onder deze druk bleef Niels presteren en sleepte dus de titel binnen. 

Niels won ook nog brons met zijn ploeg op de teamsprint.