• Gerard van Brakel in zijn oude werkkleding.
• Gerard van Brakel in zijn oude werkkleding. Foto: Mimi van Rossem

Reünie voormalig postmedewerkers in Oude Posthuys Leerdam

Algemeen

LEERDAM • De huidige naam van het restaurant ‘Het Oude Posthuys’ herinnert nog aan de tijd dat het historische pand aan de Meent in Leerdam dienst deed als post, telgraaf en telefonie kantoor. Jarenlang vetrokken iedere dag hiervandaan de postbodes met zakken vol post om deze te bezorgen. Ook konden de Leerdammers hier terecht voor alle postzaken. Toen eind jaren 80 de postbodes naar een pand op het industrieterrein verhuisden, werd het oude postkantoor definitief gesloten en werd het een restaurant.

Oud-postbodes
Wanneer oud-postbodes elkaar ontmoeten, hebben zij het nog vaak over de tijd dat zij werkten bij de PTT in het oude postkantoor. Dus toen de oud-postbodes Gerard van Brakel en Cees van Stijn met elkaar in gesprek kwamen, kwamen ze al snel op het idee om een reünie te organiseren voor voormalig medewerkers van PTT.

Niet alleen voor de postbodes maar ook voor  de loketmedewerkers, de schoonmakers, chauffeurs en leidinggevenden. Samen besloten Van Stijn en Van Brakel eens te polsen bij de oude postmedewerkers die zij nog kenden uit die tijd of zij belangstelling hadden voor een reünie. 

Enthousiast ontvangen
Van Brakel, in zijn oude postkostuum uit 1970, vertelt: “Al snel bleek er veel animo. De oud collega’s waren erg enthousiast en daarop hebben wij besloten deze reünie op zaterdag 26 maart te organiseren. We hebben eerst de mensen benaderd die wij zelf nog kenden en van daaruit is het balletje gaan rollen. Om de reünie financieel mogelijk te maken hadden wij toch minimaal 50 deelnemers nodig. Inmiddels hebben ruim 65 mensen zich aangemeld. Natuurlijk wordt deze reünie in Oude Posthuys gehouden.”

Aanmelden
De organisatoren zijn nu nog op zoek naar oud-medewerkers die zij ondanks alle inspanningen niet hebben kunnen bereiken. Oud-medewerkers kunnen zich aan melden bij Gerard van Brakel via 0345-610460 of via de mail: gerardvanbrakel@live.nl.

De reünie wordt op 26 maart gehouden in het Oude Posthuis aan de Meent 57 in Leerdam. Het programma van deze middag is als volgt: Om 13.30 uur is de ontvangst met koffie, thee en iets lekkers. Om 14.00 uur is de officiële opening gevolgd door een verrassing voor iedereen en de ontvangst van een bijzondere gast. De reünie duurt tot 16.30 uur.

Door Mimi van Rossem